1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Injector open circuit fault (multiple)

S3 Hilife Jun 7, 2018

  1. S3 Hilife

    S3 Hilife It's an addiction Team Dolphin Grey VCDS Map User Gold Supporter Audi S3 quattro

    884
    509
    93
    Hi guys, I’m in need of some help with this fault. It started just over a year ago when I got the first open circuit fault on injector #2 at WOT. I reset it and checked the injector plugs etc but everything looked okay. It didn’t come back for some time so I put it down to a poor electrical connection, however some time later it came back again on WOT and on a different cylinder (#1 iirc) Again I checked everything and couldn’t find any obvious cause. Just lately it’s happened a couple of times again on high load but also on different cylinders followed by multiple misfires. I’m really stumped as to the cause. I’ve checked the wiring from the injectors which looks fine but not checked at the ECU yet.

    Do all four injectors share the same ground, maybe this could be the issue? Or could it be signal from ECU? Seems strange it’s happened on at least 3 or all injectors at different times and only on WOT anybody had, seen or heard of this fault before? Or have any ideas on where to look for the culprit.
    Injectors are Bosch 1000cc


    Some recent fault codes:

    17647 injector #3 open circuit

    16684 Random/multiple misfire

    16687 Cylinder #3 misfire

    16685 Cylinder #1 misfire


    Thanks,
    Steve
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. hydro s3

    hydro s3 S3 amk Team Ming Blue Audi S3

    632
    153
    43
    Could it bad coils?
     
  4. S3 Hilife

    S3 Hilife It's an addiction Team Dolphin Grey VCDS Map User Gold Supporter Audi S3 quattro

    884
    509
    93
    No I don’t think so mate, it’s something to do with either the injectors themselves or the signal from the ECU or wiring/ground but it’s something that’s effected each injector/circuit and only on WOT at high load. I thought somebody must have seen this fault before. I’m really stumped with this one ☹️
     
  5. badger5

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    9,762
    2,147
    113
    share same 12v. ecu switches earth.
     

Share This Page