1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

Blind spot

Bunson 1 Aug 6, 2018

  1. Bunson 1

    Bunson 1 Registered User

    24
    1
    3
    Hi guys it's been a while but i have a question, on my A6 Allroad 2.5 TDI on 05 plate It's Auto quattro there seems to be a bit of a lag when 1st accelerating it sort of does nothing for what seems a lot of pedal travel then it bursts into life. I just wondered if any of you guy have had the same problem & if you know what it needs. Many thanks Melv.
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. Seanchadwick2k3

    Seanchadwick2k3 Audi A6 C6 2.0tdi 2011 Sline Special Edition

    506
    270
    63
    Are you changing up a gear too early? Exhaust gases are needed to get the turbo up to speed and boost only starts coming on at around 2000 rpm. If your changing up too early revs drop too low and the engine speed needs to increase before you get boost
     
  4. Bunson 1

    Bunson 1 Registered User

    24
    1
    3
    Hi I should have said from a standing start there is delay & being auto it can't be changing to fast , Can it??
     
  5. Seanchadwick2k3

    Seanchadwick2k3 Audi A6 C6 2.0tdi 2011 Sline Special Edition

    506
    270
    63
    Apologies I missed the auto part, sure someone in the know will be along
     
  6. amiram

    amiram A6 C5 Allroad 2.5L TDI Tip Still on air :)

    104
    11
    18
    Vacuum leak in Vacuum tube for turbo pressure control -N75,
    pressure leakage from the intake manifold.
    dirty MAF sensor
     
    Bunson 1 likes this.

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information