1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

Bad brakes and fault code

Oranoco Jun 30, 2017

  1. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Decided to take the A4 for a spin an the brakes feel awful with quite a hard pedal and little power. Scanned it and get a fault code saying the Abs unit can't communicate. Tried to clear the code but it just comes back up. Thought I noted the code but can't see it so will need to update later when I scan it again

    Any ideas? Have a spare in my 99 donor car if it's compatible.

    This is not what's wanted when I'm trying to go faster
     
    Browett1982 likes this.
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Sitting here with a Snap On scanner and getting P1851 Data bus missing, missing message from ABS ecu.

    Could this be the Golf ECU not talking to my Abs?
     
  4. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Might have this sussed, watch this space
     
  5. Andyb5tdi

    Andyb5tdi B5 1.9TDi AFN

    319
    88
    28
    No idea, but fingers crossed for getting it fixed :)
     
  6. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Sadly couldn't prove my theory as the vacuum set up on the APU donor car is totally different.
     
  7. Andyb5tdi

    Andyb5tdi B5 1.9TDi AFN

    319
    88
    28
    What are you thinking it is dude?
     
  8. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Don't think the servo is getting any vacuum as 1 way valve is stuffed. Pulled the pipe off while fiddling and found no pressure. VCDS is talking to the ABS module and says no faults, even ran through test sequences without a problem.
     
    Last edited: Jul 1, 2017
  9. Andyb5tdi

    Andyb5tdi B5 1.9TDi AFN

    319
    88
    28
    Ah, shouldn't the vacuum be there even on idle though?
     
  10. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Yes it should but it just doesn't seem to be getting to the servo. The donor car hasn't run since April but there was still vacuum present when I popped the hose.
     
  11. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    18,710
    909
    113
    Code is just a ghost from the new ecu.

    You can bypass the one way valve for testing, just don't produce any boost.
     
  12. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  13. Oranoco

    Oranoco Registered User

    4,026
    417
    83
    Valve was dead and the hose had several hairline cracks on the concertina elbow. New pipe and valve on and it stands on its nose.
     
    Andyb5tdi likes this.

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information