1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Start stop fault

Daz4311 Nov 10, 2018

  1. Daz4311

    Daz4311 Well-Known Member

    578
    381
    63
    Got in my car earlier..whilst out..came up in display..start stop fault.i know theres loads of threads about this..have contacted dealer so they can look at it when its in for its 2 year service in dec....but what normally causes this..easy fix ect?????
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. Ron240

    Ron240 Breaking the stereotype Team Ara Blue Gold Supporter Black Edition S3 Saloon

    405
    510
    93
    I would be delighted if my Start/Stop never worked again, but in the meantime I routinely press the disable button every time I start the engine.
    The feature in general is a good one and I like it on a manual car, but the way it activates on this car with a DSG gearbox is absolutely pathetic. :rage:
    IMHO of course. :innocent:
     
  4. RichardT

    RichardT Well-Known Member Team Brill Red saloon Audi A3

    2,309
    1,305
    113
    Did it go away if you turned off and on again?
    If mt memory serves me correctly it can just happen and go away for no apparent reason.
    Also sometimes indicates completely unrelated faults.

    This is just from my memory of reading this forum - never had any problems myself.
     
  5. Daz4311

    Daz4311 Well-Known Member

    578
    381
    63
    No..tried turn it on and of agian..but problem still there
     
  6. S32B

    S32B Well-Known Member Audi A5 S tronic Coupe

    5,014
    5,744
    113
    Daz you don't do a lot of miles and with the cold weather recently you will have had the heating on, demist windows, lights etc. it could just be that your battery is low and causing the fault to flash up! Try driving up and down the motorway a while to get the battery charged up and then see if you're still getting the warning after that.
     
    Daz4311 likes this.
  7. Jakeeh123

    Jakeeh123 A3 1.5 TFSI 2017 Nano Grey

    6
    3
    3
    Ive had this fault twice now and has caused the car to be undriveable whilst the fault was present. It also brought my engine management light on. When the roadside assistance checked it the car was reportedly misfiring on cylinders 1 and 4 both times. First time Audi said there was nothing wrong with it (Because the fault was cleared before getting to them). This time i made sure the fault was not cleared and that it was towed straight to Audi and i'm waiting to hear what they find. Anyone experienced this same fault? Mines the 1.5 tfsi.
    Thanks
     
  8. S32B

    S32B Well-Known Member Audi A5 S tronic Coupe

    5,014
    5,744
    113
    Any more warnings on this mate?
     
  9. Daz4311

    Daz4311 Well-Known Member

    578
    381
    63
    Not drove car since sunday...but when i took the wife to work on sunday....gave it a blast up the motorway foa a hour to charge up battery...so will see what happens at the weekend...this is why i need a smaller car...just dont drive the s1 enough
     
    S32B likes this.
  10. S32B

    S32B Well-Known Member Audi A5 S tronic Coupe

    5,014
    5,744
    113
    3! not 1 ;)
     
  11. Daz4311

    Daz4311 Well-Known Member

    578
    381
    63
    Haha..i never read back what i write lol
     
  12. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  13. mistac

    mistac Active Member Team Tango Audi A3 S tronic

    316
    129
    43
    Folks - Although I often manually switch s/s off via the button, it now seems to have stopped cutting in for no apparent reason. There are no obvious warning messages or fault lights on but it seems to just not be working? On our manual A1 it still works as expected but don't know whats wrong with the A3? I know its cold but I do not have the a/c or heated screen on and have read the user manual for ideas and it works on the A1 so puzzled. Any thoughts please
     
  14. RichardT

    RichardT Well-Known Member Team Brill Red saloon Audi A3

    2,309
    1,305
    113
    Do you get the icon up that says it hasn’t stopped the engine (start/stop with a slash through it). If so the mechanism is working but presumably has a reason for not stopping. If not then it would suggest that the car has a fault.
     
  15. mistac

    mistac Active Member Team Tango Audi A3 S tronic

    316
    129
    43
    thanks - I forgot to say that bit - Yes that symbol comes up as the vehicle is stationary - I just don't know the reason for the s/s then not cutting in - it certainly worked until recently as I normally override it with the "off" button - its almost as is if it has got used to me switching it off manually and said sod it I am not going to work anymore - I have checked the parameters in the manual and cant see whats wrong!
     
  16. RichardT

    RichardT Well-Known Member Team Brill Red saloon Audi A3

    2,309
    1,305
    113
    Another thing - are you in Sport mode?
     

Share This Page