JMB RetrofitsSky Insurance
Results 1 to 6 of 6

Thread: Heating Issue

  1. #1
    willster174's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    16

    Heating Issue

    Hi guys

    I have done a search but couldn't find anything about my specific problem.

    I have a 2005 A4 2.5Tdi Cab and am having a weird problem with the climate. It blows out cold air fine and the air con is working no problem but if i want the heating on the it still only blows out cold air.

    Maybe i would get some thing slightly warm for a second or two but then it goes back to being cold even on the 'High' setting.

    Does anyone have any ideas? Some one suggested it might be the head unit but i cant see how as all else seems to work fine??

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    lincs
    Posts
    210
    hi. not much help but some thoughts:

    1. have you vcds and done a scan?

    2. do your flap motors operate ok? can you get / tell the difference when you change outputs manually - screen / footwell etc

    3 does car run at the proper temperature (c.90')? Have you or anyone else done anything to the cooling system - airlock in heater?

    4. IIRC there's a temp sensor in the CC unit above the centre led - this has a little fan to it. When mine failed (in combination with dodgy flaps) caused it to run hot / cold hot but not quite as you describe

    I have a spare 'AA' (the 16 degree one) CC unit available if you're interested - if yours is in good nick (fascia / buttons) you can swap the rears over.
    A4 2.5 tdi Q sport '02 AKE, "minor modder", 18x8's S4 Avus , Zender Monza's 18x8.5's, aero wipes, interior trim, dis and cruise, real s4 mirror caps, rns-e led, dble din, VCDS owner-learner - GMBH next

  4. #3
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    As mentioned, a VCDS scan would be helpful, it sounds a bit like one of the temperature control flaps is sticking or something. Take the glovebox out and have a look at the control rods and make sure they move as you adjust the air direction, temperature etc.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  5. #4
    willster174's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    16
    Cheers guys for your replies

    I will take a look and investigate further. The car runs at the perfect temp spot on 90 and the flap motors seem to work fine. The only thing which doesnt is a lack of heat.

    Thanks Archemist if I cant solve in then might have to go down the CC route. Oh and yeah mine are in great condition no wear at all

    Keep you posted

    Thanks

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    lincs
    Posts
    210
    i'm midway between lincoln and scunny (it keeps filtering out the proper name!) if you need a vcds scan

    And
    A4 2.5 tdi Q sport '02 AKE, "minor modder", 18x8's S4 Avus , Zender Monza's 18x8.5's, aero wipes, interior trim, dis and cruise, real s4 mirror caps, rns-e led, dble din, VCDS owner-learner - GMBH next

  7. #6
    willster174's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    16
    Cheers thanks matey

    But think i may have found the problem. There seems to be a build up of yellow colour limescale type stuff form the header tank. Am going to have that replaced and the system flushed through and see if that helps.

 

 

Similar Threads

  1. Trups Sidelights - Heat issues?
    By ESD1711 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 8th May 2013, 23:23
  2. temp gauage/ heating issue
    By groover1973 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 1st April 2013, 15:16
  3. Help heating issues
    By Biddy in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 16th January 2013, 18:18
  4. Heat Issues
    By LandSpeed in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 26th January 2011, 23:03
  5. S3 Heated Bucket Seats - Temperature Issues
    By DaveyB in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 13th January 2011, 10:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO