1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

trying to upgrade the amp in my car

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by dubhyper, Sep 6, 2006.

  1. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    run power lead, remote and earth , made up rca's to fit to the loom/iso....nothings connected yet, i encounntered this issue..my iso/loom looks different to the diagram detailled above. To start with i have more pin sockets than the one shown on http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?t=23093&highlight=bose amp (by andy amc) . I have a standard current tester. I have worked out which is the remote. and my live and ground are sorted...just a little confused as to which im ment to tap in for the lower level input...obviously i need it to have the correct pallarities(spelling bad,sorry). Anyone got any ideas which they are...there is a picture on my profile if you thinks you could help....many thanks in advance...
    #1
  2. AndyM
    Offline

    AndyM Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    I thought the BOSE system uses purple and black connectors where as the non BOSE is red, Im sure someone will correct me if im wrong. Easy check would be to see how many speakers are on the sub, 2 small speakes = BOSe, one speaker = non BOSE.
    #2
  3. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Ok it appears that if i unplug this loom from the amp...i loose all the back speakers also.. that might explain all those pins..there must be a shared negative for the rear speaker set..and maybe the lowlevel input also..anyone know>? . Ive got all the amp in the car..powered ...but no low level input as before. could the loom diagram for this be in a haynes manual...i just bought 1 off ebay(usefull anyway)
    #3
  4. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    ahh so it must be a different loom..my bad...so do you know is this speaker still amplified..or is there a low level feed for the amp ...im hopeing so...or its down to HALFORDS(ERR) i go...:racer:
    #4
  5. AndyM
    Offline

    AndyM Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Well if its now a non BOSE system it changes things a little, the amp powers the sub and the rear speakers as youve found out. I believe there is an adaptor available from autoleads that gives you the 2 pairs of phono outs (sub and rear) and a single remote on from the existing connector, not sure what the part number is sorry.
    #5
  6. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    cheers..thats very helpfull. iv'e sent them an email as i couldnt find it in their catalog. i'm still after this wireling diargram though...cos i would be far to fortunate if this loom allows you to keep the rear speakers running as standard and just take the low levels and remote feeds...
    nice 1 for your help andy
    #6
  7. j4jon
    Offline

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    The standard amp in the non bose system powers both the sub and the rear speakers, so if you disconnect the sub you will loose the rears.
    #7
  8. AndyM
    Offline

    AndyM Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Again Andy Mac has a wiring diagram for the non BOSE connector, it was included in the instructions for his stealth sub so im sure someone can find out the pinout for you.
    #8
  9. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    so with this in mind, is it 2 channel tri-mode amp or a 3 channel dodgy custom made for audi amp...reason i ask this is , there are 6 pins in that loom that are rear speaker and sub related(i think)..so i wanna try keep the rears and just steal the sub...im hopeing all 3 pairs are low levels and its a dodgy custom made amp for audi.

    if this is not the case.
    i think its a trimode amp with 2 return feeds in the loom to the rear speakers which share a negative, as may the low level inputs left and right...this is what i need to confirm by the diagram...if i am making any sense at all....so ill have to wait untill someone sees this and posts it..cos i cant find it on the forum..
    #9
  10. j4jon
    Offline

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    dubhyper, you have pm
    #10
  11. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    sent it to you ,:respekt:
    #11
  12. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    30
    The rear/sub amp has the following feeds in:
    Remote On
    12v perm live
    Ground
    Rear pre-out left
    Rear pre-out right
    Pre-out Screen
    then also 4 connections out:
    2 pairs of connections for left & right speakers (these are speaker outputs from the amp, not low level)
    #12
  13. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    i was waiting for you ..lol..thats exactly what i needed to know. cheers..
    #13
  14. dubhyper
    Offline

    dubhyper Illegally Street

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    ITs all in and working. i tapped into the cables rather than the plug/iso..so now i have the standard amp/sub and speakers running as well as my amp and sub...sounds nice...no need for the ground loop yet..fingers crossed i wont need it...cheers.:friends: lol:arco:
    #14

Share This Page