1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stereo dies, s3 8p

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by user10, Feb 14, 2013.

  1. user10
    Offline

    user10 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    6
    The stereo in my audi s3 (year 2008 model 8p) dies sometimes completely. I have to turn it back on. Any ideas?
    #1
  2. jimmo
    Offline

    jimmo Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    81
    Likes Received:
    7
    You mean it loses power completely and goes dark? Or just loses sound? Assuming it's not a loose connection of some kind, my only guess would be some kind of thermal shut-off, especially if the display works but it goes quiet.

    Does this problem occur only after it's been on for a while, or does it happen within, say, the first 10 minutes of startup and driving?
    #2
  3. Paul76R
    Offline

    Paul76R Member

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    145
    Likes Received:
    10
    I had this last year on my 08MY A3. As it was under warranty i took it back into Audi and they replaced a switch of some kind in the ignition and touch wood hasn't done it since :)
    #3
  4. Sim_88
    Offline

    Sim_88 Neutral

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    I have a similar problem with my stereo, it seems to switch itself off if it's been on for a long period of time (over 45mins?), it's also developed a buzzing noise.

    I'm thinking of getting it replaced but not sure if anyone has suffered anything similar?
    #4
  5. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor Site Sponsor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,221
    Likes Received:
    1,219
    That reminds me Simon, oops :)
    #5
  6. MacrosTheBlack
    Offline

    MacrosTheBlack Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    212
    Likes Received:
    20
    On my Symphony II+ I had an issue that it would turn itself off after an hour if you hadn't touched the controls. Was annoying on long journeys! I always assumed it was a power save feature if you'd left it on accidentally. Mentioned to Nigel (NHN) when he upgraded me to RNSE and he reckons it wasn't coded up correctly and shouldn't do that. So if its after an hour like mine was, maybe get someone to check it out with VAGCOM.
    #6
  7. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor Site Sponsor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,221
    Likes Received:
    1,219
    Yeap that did happen to yours, so definitely check it, also can wires.
    #7
  8. MACCAA
    Offline

    MACCAA New Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Ignition switch.
    I had the same problem in a 2008 8PS3.
    Luckily mine was fixed under warranty....
    Cheers
    Len
    #8
  9. audicruiser
    Offline

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    45
    Stereo is switched via can bus so not sure how the ignition switch would cause this??
    #9
  10. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor Site Sponsor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,221
    Likes Received:
    1,219
    Well it could cause issues, as ignition tells can to turn on radio, aswell as turn it off, so if barrel had a fault as such, then it maybe possible yes.
    #10
  11. MACCAA
    Offline

    MACCAA New Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    All I know is I had the same problem,and Audi replaced the ignition switch and all is good.....Cheers
    Len
    #11

Share This Page