1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Jerky drive

SimonA3T Nov 17, 2010

  1. SimonA3T

    SimonA3T Member

    31
    0
    6
    Hey guys :)

    My A3 idles fine when still, but if i drive off in 1st gear it feels very jerky, like if I accelerate a little bit it feels alot and if I lift off the accelerator it feels jerky again.

    The same for in 2nd gear too.

    Anyone got any ideas? :(
     
  2. reptor245

    reptor245 Active Member

    1,168
    7
    38
    Check and clean the MAF, Clean the Throttle body and check the connections to the Ignition Amp.
     
  3. SimonA3T

    SimonA3T Member

    31
    0
    6
    How do I clean the MAF?

    I dont do much work on cars lol
     
  4. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    Could be engine/gearbox mountings/bushes
     
  5. DaveA3

    DaveA3 Audi A-Trizzle!

    2,370
    15
    38
    ur not jus talkin in the morning when its cold are ya?
     
  6. SimonA3T

    SimonA3T Member

    31
    0
    6
    No, its all the time
     
  7. gussyldr

    gussyldr Member TFSI Owners Group Team Brilliant Black quattro Audi A3 S-line owners group s tronic

    198
    14
    18
    my a3 does this all the time aswell i think its engine mounts? also when i rev my car the engine moves quite a bit must be engine mounts! does any one know how much engine mounts for a a3 1.8t?
     
  8. reptor245

    reptor245 Active Member

    1,168
    7
    38
    Waks Wide Web
     
  9. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User quattro Audi A4

    13,237
    465
    83
    On mine its an air leak, my TIP is loose causing un metered air into the system
     
  10. SimonA3T

    SimonA3T Member

    31
    0
    6
    Well had it scanned today and had twofaults reported....

    17705 Pressure drop between turbo and throttle valve - Intermittent

    17545 Fuel trim Bank 1 (Add): System too rich - Intermittent

    Anyone had any experience with these before?
     
  11. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User quattro Audi A4

    13,237
    465
    83
    That will more likely be a boost leak or broken pipe

    I get a similar code to the 2nd one, except mine shows too weak iirc
     

Share This Page