1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with SIM card and audi connect

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by Leegaryhall, Jun 21, 2014.

  1. marshalld

    marshalld aka dazzler
    Audi S3

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    124
    Likes Received:
    23
    No idea I'm afraid.

    All I've ever done is put the SIM in, and it's configured to what you see.

    Did have to login to Audi Connect again recently - but that can't affect the APN and username settings that it gets from the SIM.

    You do have a pre-loaded X months/X Gb data SIM? Not a normal PAYG or contract one?
    My two cards have been the pre-loaded Data SIM ones.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Leegaryhall

    Leegaryhall Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    99
    Likes Received:
    25
    Update for those interested.
    Finally got my connect working. Car went back to the dealers where they found the unit to be faulty, so I had to have a whole new unit (over £2000 !) all working I know with the 3 data sim.
    I knew I wasn't cracking up and that there must have been a fault with the car lol

    So had the car 5 months and now got another toy to play with
     
    Martinbanshee likes this.
  4. The Challinor

    The Challinor Well-Known Member
    Regional Rep Audi S3

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    1,013
    Glad it sorted mate, now Audi owe you some money for loss off connect for 5 months lol
     
  5. Leegaryhall

    Leegaryhall Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    99
    Likes Received:
    25
    Had a s-line TDI sportback for the last week as a courtesy car. Whilst driving home from the dealers in it on the Monday I thought to myself god this is slow but not bad for a 1600cc diesel and I did get 65mpg. Wasn't until I found out the next day that it was in fact the 2000cc150bhp diesel but still felt slow!! Just goes to show how you get used to your own cars power.
    Before I had the S3 I had a TT tdi which I thought was quick....wonder what I'd think if I went in it now lol
     
    The Challinor likes this.
  6. RizMoi

    RizMoi New Member

    Joined:
    Nov 11, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi Matski, did you ever get your problem resolved? And if so what did you do please? I've just bought a pay as you go three SIM, registered it online, inserted into the slot in my new A3 and I get trying to update services for a while before I get the same message as Matski saying services are unavailable....

    I've registered on My Audi too

    Not sure if this is a SIM problem or car settings issue but from what everyone is saying it should just be a case of inserting the SIM and no settings need configuring but this just won't seem to work... I've rang three and they advised that the SIM is registered and ready to go, and when it's inserted it does show full signal...

    Help please!
     
  7. glospete

    glospete Well-Known Member
    Team Glacier Audi TT Team Ibis Audi A3

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    443
    Do check that you haven't inadvertently switched off the Data Module (as I had). If you go to Telephone, Settings, Connections, Switch on Data Module that may help?

    The message which the MMI screen gives is less than helpful and I was close to driving to my Audi dealer complaining that the MMI system was faulty!

    Once the Three 3G SIM Ready-to-go SIM is inserted it requires NOTHING to be put in any field - it will work!
     
  8. JamesH1973

    JamesH1973 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    21
    Can anyone tell me if it's possible to make phone calls to and from my car with my three SIM card inserted in my car?
     
  9. Rob2k68

    Rob2k68 Well-Known Member
    Team Daytona Gold Supporter Audi S3

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    856
    Likes Received:
    325
    Can't see why this shouldn't be possible ??

    Not near my car at the mo but if you are try ringing the sim number (shown on packaging and possibly used during sim activation) with your mobile. Make sure Bluetooth is switched off your phone.

    Edit : ah maybe you have removed the sim from your moby and placed in your car ?
     
    #48 Rob2k68, Jun 24, 2015
    Last edited: Jun 24, 2015
  10. glospete

    glospete Well-Known Member
    Team Glacier Audi TT Team Ibis Audi A3

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    443
    I don't think this is possible but as @Rob2k68 says it's worth a go.
     
    Rob2k68 likes this.
  11. JamesH1973

    JamesH1973 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    21
    I have tried it on a couple of occasions but when I ring the sim number it either goes straight to answering machine or is dead. When I'm in the car I have been able to make a call.
    To be fair I haven't had the car long or the time to go through the manual and read about it. Has anyone made a call from the car just using the sim?

     
  12. JamesH1973

    JamesH1973 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    21
    That should say haven't been able to make a call.
     
  13. marshalld

    marshalld aka dazzler
    Audi S3

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    124
    Likes Received:
    23
    I assume you mean inserted into the SIM card slot in the MMI glovebox unit.

    That SIM is used for the data connection (Audi Connect, Google Earth view on the navigation)- not for voice.

    See page 55 onwards of the MMI operating manual - specifically the note on page 56:
    "Making and receiving telephone calls via the MMI is only possible using the Bluetooth connection (Handsfree) => page 41."
     
  14. Rob2k68

    Rob2k68 Well-Known Member
    Team Daytona Gold Supporter Audi S3

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    856
    Likes Received:
    325
    Good spot !! So whilst not technically impossible the answer is no - simples.
     
  15. JamesH1973

    JamesH1973 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    21
    Th
    Thanks for clearing that up for me.
     
  16. drummerdimitri

    Joined:
    Apr 21, 2015
    Messages:
    189
    Likes Received:
    19
    Does the sim card functionality and audi connect come standard on all S3's?
     
  17. JamesH1973

    JamesH1973 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    21
    I'm not sure.
     
  18. Rob2k68

    Rob2k68 Well-Known Member
    Team Daytona Gold Supporter Audi S3

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    856
    Likes Received:
    325
    In the UK its £300 on top of the Technology Pack High MMI.
     

Share This Page