1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HELP! Car won't start!!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by DJ_Troopa, Jan 30, 2010.

  1. DJ_Troopa
    Offline

    DJ_Troopa K1 Driver

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,741
    Likes Received:
    13
    [Jan 30, 2010]
    Last night my car stopped working. I can't get the thing to start :( it constantly ticks over but just doesn't want to start. The oil picture on the big screen has come up a couple times for some reason but my oil is topped up fine. Also, the fans keep turning on everytime we try starting the car??

    Any idea's please :(

    Thanks everyone, feel so **** right now.

    Jay
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. jojo
    Offline

    jojo S3 Drift King! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,237
    Likes Received:
    1,676
    [Jan 30, 2010]
    It constantly ticks over, as it constantly turns over? or the starter motor is ticking?? if it's the latter, then it sounds like a flat/dead battery. If it's turning over, then possible crank sensor problem, you need to do a diagnostic test with VAGcom or similar to see if it throws up any faults.
    #2
  4. DJ_Troopa
    Offline

    DJ_Troopa K1 Driver

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,741
    Likes Received:
    13
    [Jan 30, 2010]
    Sorry, i'm not that technical jojo lol. The car's making the 'turning on' sound but just not going on. The AA man checked the battery last night and that was fine. My friend is coming later with vag-com so i will post the results up here when i find out. I just hope it's nothing really serious.

    Cheers jojo.
    #3
  5. golf
    Offline

    golf ***** rent boy VCDS Map User

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    1,556
    Likes Received:
    1
    [Jan 30, 2010]
    Like JoJo said it could be a bad crankshaft sensor or a bad temp sender.
    #4
  6. DJ_Troopa
    Offline

    DJ_Troopa K1 Driver

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,741
    Likes Received:
    13
    [Jan 30, 2010]
    Thanks golf. What's a temp sender?? When i turn the ignition on the car engine fans come on! Has that maybe got something to do with it?
    #5
  7. Andy´
    Offline

    Andy´ Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jan 30, 2010]
    I had a similar problem 2 months ago, battery was all fine. Turned out to be the fuel pump. Dont say you got the same problem but might be worth checking :).
    #6

Share This Page