1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Full lock clicking, but not the cv. HELP!!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Grant-s3, Jul 4, 2013.

  1. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    Hi guys, just bought myself a 2002 audi s3 (get some pics up soon). The other day my front left speed sensor went as my abs and traction lights came on, did an OBD scan and that flagged up, soon as it happend there is a clicking noise 3/4 to full lock Turning both ways, my dads a mechanic,did a road test and its not the cv as it does the same speed click no matter what speed you drive, it can stop and return in the same turn. What could be caused by this? Thanks.
    #1
  2. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    image.jpg The 8L is my Audi, the 8p is my big brothers.
    #2
  3. Vex182
    Offline

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    920
    Likes Received:
    58
    Possibly a track rod end of the power steering pump I guess, is it on full lock when it happens?
    #3
  4. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    It's more of an electrical clicking noise, coming from the passenger footwell/wheel. We had the wheel off and checked all the mechanical parts for movement,all okay. I think it may be a relay or somthing related to the wheel speed sensor. Happens on 3/4 to full lock.
    #4
  5. carld
    Offline

    carld Member

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Could it be the charcoal canister that's located just below the coolant tank? That clicks fairly loud now and then. It could be a coincidence that it starts to click when you're at full lock
    #5
  6. jojo
    Offline

    jojo S3 Drift King! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,023
    Likes Received:
    1,594
    Wrong side of the car.
    #6
  7. Alex C
    Offline

    Alex C Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2,639
    Likes Received:
    152
    loose hub nut?
    #7
  8. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    I don't think so ? It more of a plastic tapping, while in full lock it goes away then comes back, it's a soft noise, fit the new wheel speed sensor so if that fixes anything, I hope.
    #8
  9. jojo
    Offline

    jojo S3 Drift King! Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    26,023
    Likes Received:
    1,594
    I was thinking of a damaged speed ring, which is easily done when fitting aftermarket wheels using to long bolts. That will coincide with your speed sensor issue. Maybe it's just the old speed sensor catching on it?
    #9
  10. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    That's what I think it might be, a the speed ring was okay, and straight when turning, but the speed sensor plastic casing was hanging off before we touched it, I hope it was just the case that was catching.
    #10
  11. Grant-s3
    Offline

    Grant-s3 Nogaro Blue

    Joined:
    Jun 18, 2013
    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    It's sorted now, put the new speed sensor in, both the fault code disappeared and the clicking stopped, must of been a relay or somthing to do with the ABS
    #11

Share This Page