1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Car struggling on start up!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by MURRAYS444, May 18, 2012.

  1. MURRAYS444
    Offline

    MURRAYS444 Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    790
    Likes Received:
    38
    [May 18, 2012]
    When I start the car up it struggles to turn over as if there is a loss of power,

    Last month I discovered that the battery was unsecured from the retaining clip and after driving over some really bumpy countryside roads I was getting the battery shaped light flashing I then secured the battery and all seemed ok, I was just wondering if I might have damaged the battery or the connections with having the battery unsecured?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 25, 2014]

  3. Paradox1
    Offline

    Paradox1 Active Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    1,833
    Likes Received:
    86
    [May 18, 2012]
    Just check the battery cables are secure. Not just on the terminals. Follow the cables back.
    #2
  4. MURRAYS444
    Offline

    MURRAYS444 Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    790
    Likes Received:
    38
    [May 18, 2012]
    Thanks I'll give it a look over the weekend hopefully it's not to major!
    #3
  5. Charles Tait
    Offline

    Charles Tait New Member

    Joined:
    May 12, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    [May 20, 2012]
    If you have a multi meter, then you can check the battery voltage to make sure your getting round about 12v. If its fairly low then the battery might not be holding a charge, or a problem with the alternator.
    #4

Share This Page