1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi Connect SIM card choices.

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by Leeber, Nov 5, 2013.

  1. robo1million

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Yep, I use this (well, I'm on my 2nd 3 month 3GB one) and am very happy with it
     
  4. VeeDubDan

    VeeDubDan Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    262
    Likes Received:
    69
    cemerson likes this.
  5. Leeber

    Leeber Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    234
    Likes Received:
    97
    I just found out the hard way, whilst trying to use connect. Oh well, there's no such thing as a free lunch I guess. Not sure what there is to like about that news though.
     
    #164 Leeber, Mar 20, 2014
    Last edited: Mar 20, 2014
  6. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Hi Chaps.

    Just been along to the Three store to collect a shiney new 321 SIM, ahead of this weekend's collection. Is there anything else I need to do beforehand to use Connect?

    Also, the guy told me whilst I was there that the only way to topup the SIM when I've used the £10 it comes with, is to call Three from the SIM. Surely it's possible to topup via the Web? Got the feeling he was just trying to sway me into getting a more expensive preloaded deal. How have you guy's been topping yours up?

    Cheers.
     
  7. Gazzz

    Gazzz Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    You can register it on the 3 website and top-up from there. Although I had real issues getting it to recognise one of my cards. A different card worked first time.
     
  8. Gazzz

    Gazzz Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    Also, other than have credit on it, there's nothing more you need to do - just plug it in and it works.

    I did initially wonder why I wasn't getting traffic updates, but then realised you have to activate traffic in the MMI (you only get 3 years online traffic, but that doesn't start until you go in and activate it)
     
  9. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Thanks Gazzz, looks like the man from Three was being a little shifty then. Thanks for the headsup on traffic, as that's one of the main things I want to use it for. Looking forward to trying it all out.

    Wondering why you only get a three year sub to traffic though. I take it you can payg after this then?
     
  10. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    I've just been buying new pre-loaded SIMs each time the previous one runs out, cheaper than the topup costs I found!
     
  11. Gazzz

    Gazzz Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    I assume so. It seems everything lasts 3 years, as that's the length of the map updates too
     
  12. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    And the text message dictation licence...
     
  13. Toadoftoadhall

    Toadoftoadhall Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    80
    which doesnt work! (for me anyway)
     
  14. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Works perfectly for me!
     
  15. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Ah ok, how much is on the 321 SIM when you get it then? The chap in the shop said it had 10gB... If it's more then it does make a lot of sense :)
     
  16. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    So I've just read through the posts above and have registered at myAudi so I can see all my widgets / apps. Most of them seem to be greyed out for now, until I enter the PIN into the MMI. I can't see anything for msg dictation though. I thought this was a Tech pack thing rather than a Connect thing.
     
  17. Gazzz

    Gazzz Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    I ordered mine on the website and it came with nothing on it. I then topped up £10, which gives you 150MB of data (you get this free each time you top up I think, but it only lasts a month), plus the £10 credit will buy 1GB of data.

    I've just had a look and I've still got 133MB of the free 150MB remaining (having driven about 400 miles)
     
  18. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    On my 321 SIM, I've still got £7.60 left of my £10 top up which was right at the beginning of Jan. Not bad, I say. :)
     
  19. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Ok cheers, so you get the freebie data on topup too..

    Might save you having to order a new SIM each time then :)
     
  20. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Nice one. Looks like the payg topup route was the better route then.
     
  21. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Yeh but it doesn't bother me! Order, it turns up, I stick it in the car.
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    Don't the pre-loaded SIM's often have an expiry on them? e.g. 1 month, 3 months, etc. The 321 topup doesn't expire (or the website says it doesn't) so in theory, is likely to work out cheaper.
     
  24. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Yeh, depends how much you use I guess.
     
    Scott likes this.
  25. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Fair enough fella.
     
  26. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Hang on, I thought we all had the 321? Don't they all come preloaded regardless of where you get them?
     
  27. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    My mistake. Was getting the fact that the 321 comes preloaded with the fact that you can buy a SIM which is a preloaded one.

    Cheers.
     
    Scott likes this.
  28. d8ean

    d8ean Member

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    125
    Likes Received:
    21
    i better slip down the 3 shop tomorrow and get a preloaded sim ready for saturday AM!
     
  29. w.h.i.p.p.e.t

    w.h.i.p.p.e.t Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Just been reading you can top up the 321 from cash machines too.

    Blurb from the Three site

    'Top-up at a cash machine.
    You can top-up at any Barclays or HSBC cash machine if you have a card from one of these banks:

    Barclays
    HSBC
    Nationwide
    The Coventry
    Yorkshire
    Clydesdale
    Creation
    When you’re at the cash machine, you just need to enter your phone number and select the amount you want to top-up with. Your Pay As You Go account will be topped up using the money from your bank account.'
     
  30. d8ean

    d8ean Member

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    125
    Likes Received:
    21
  31. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
  32. robo1million

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
    On a side note - anyone that's been stung by OVIVO, get in touch with credit card company (hopefully you paid by ccard) and you can dispute transaction with them and get the initial £20 back.

    Edit - I think there may be a 90 day limit for this, from purchase to dispute...?

    Cemerson - where do you get 3 month 3gb from and how much??
     
  33. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Amazon I got mine from. £20 or so, so a bit more expensive doing it that way but avoids shelling out £70 at once! They do a 1 month/1GB one as well.
     
  34. robo1million

    robo1million Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    56
    Yeah seen the 1 month 1gb for a fiver in currys... Thought the 3gb would have been cheaper... Never mind
     
  35. Toadoftoadhall

    Toadoftoadhall Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    80
    Directly related to the issue of the SIM cards plugged in to our cars.

    Pg 61 of the brochure and pages within the MMI Nav System Plus car handbook both describe various features available from the SIM in the car.

    Firstly that this SIM can also be used for phone calls and texts. I have a phone/txt/data sim in my car as I dont always want to pair my main phone bluetooth. But so far I have not been able to make any calls or texts from my "car sim". I cannit seem to find any settings on the system that I have missed. I have left my main phone out f the car so it doesnt connect to try and force it to use the car sim but nothing.
    Q1. Has anyone actually used their plug in sim for phone calls and texts?

    Secondly - when paired with my main phone - I can receive texts in the car and they can be read out, but the text message dictation is not working to enable me to reply. The licence is activated but it keeps saying service is not available. My mobile (5S) has the required message access profile.

    Pg 22 of the MMI Nav Plus handbook lists requirements as either an onboard SIM with messaging/data option (which I have) or a bluetooth phone with message access profile which I have. Yet this is not working. Dealer has initially suggested its the iphone 5S issue but the messages should be working anyway through the onboard sim !

    Q2 Has anyone used text message dictation via their onboard sim card? or used dicataton with an iphone 5?
     
  36. VeeDubDan

    VeeDubDan Active Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    262
    Likes Received:
    69
    Good questions that I'd also like answers to. I've tried to find a way to make calls using the car SIM but no joy as I can't find menu for this.
     
  37. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    In mine you just set up the car to use the SIM card instead of the bluetooth connected phone and it'll do it. Was an option somewhere.
     
  38. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    861
    Pretty sure I have in the past. I'll try later.

    Hate to say it.. but I think the iPhone MAP implementation is incomplete. It supports some parts of the message access profile, but in Apple's usual way, they have their own dodgy interpretation of what following standards means and don't implement it fully or properly.

    The service unavailable bit though could be that you don't have a data connection?

    I'll try it out with the onboard sim later if I get a chance.
     
    Toadoftoadhall likes this.
  39. Toadoftoadhall

    Toadoftoadhall Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    80
    I couldn't see such a setting for looking but it's almost as if I am missing something obvious like that!
     
  40. Toadoftoadhall

    Toadoftoadhall Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    80
    Thanks I look forward to hearing what you find out. I can sort of accept the Apple iPhone issue - but that brings using (or not as is currently the case) my onboard sim for calls/messages into focus as an issue!

    Whether I have a good enough data connection for the text dictation is possible issue. Screen tells me I have 3 g but signal is little patchy here. I think I need to test that again when parked near to the local phone mast!
     
  41. Leeber

    Leeber Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    234
    Likes Received:
    97
    I've been wondering the same thing. I've tried calling the sim card's number and you don't even get a ringing tone on the phone that you're calling from, the call just drops straight away. Page 41 of the MMI manual states that it is only poss to call using a BT connected phone. I suspect that this feature has been removed as part of the November 4g equipment upgrade.
     
  42. Itguy

    Itguy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    1,130
    Likes Received:
    447
    Probably right, and was probably only ever available using RSAP I bet.
     

Share This Page