1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Assistance needed. Throttle body will not open fully, even when using VCDS alignment

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by TonyH50, Feb 26, 2011.

  1. TonyH50
    Offline

    TonyH50 A3 2.0 TFSI Quattro Sport

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Feb 26, 2011]
    Noticed when logging that throttle would not open fully (WOT), stopping at about 89%. Tried adaptation no change. Removed throttle body and cleaned it up. Not much oil. Tried adaptation again. Still wont open fully. Any ideas or is a new throttle body needed.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 27, 2014]

  3. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,477
    Likes Received:
    1,264
    [Feb 27, 2011]
    Assuming this is on your car in avatar, have you opened it up & checked the mechanics as the teeth do break on the derv versions but not sure on petrol.
    #2
  4. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,730
    Likes Received:
    315
    [Feb 27, 2011]
    That is open fully, it's in degrees. 89 is close enough to 90 degrees in my book
    #3
  5. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,477
    Likes Received:
    1,264
    [Feb 27, 2011]
    Something didnt realise, everydays a school day, cheers Mark.
    #4
  6. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    123
    [Feb 27, 2011]
    I think on the TFSI it should open 107% :yes: so thats fully open and a bit more :)
    #5
  7. TonyH50
    Offline

    TonyH50 A3 2.0 TFSI Quattro Sport

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Feb 28, 2011]
    Thanks for all replies. I noticed the problem because it doesn't come up with WOT (wide open throttle) in the throttle status log. Only overrun, idle, partial throttle. Not sure it's right. Anyone logged theirs and tell me what they found please.
    #6

Share This Page