Chris NottEM Tuning
Results 1 to 36 of 36
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109

    Audi A3 sportback - Problem (VIDEO)

    Hi all,

    Recorded a video of the problem im having.

    This problem is usually intermittent and starts working in the afternoon.

    Its usually happens about once a month, its happened once in November, once in December and Friday 10th January yes it started working again all these times.

    But TODAY however its done it again and doesnt seem to be working again like it usually did.

    Im going with its a problem with the Instrument Cluster. An planning to contact BBA Reman tomorrow. What i dont want its to leave anything else un-tested before i send it off.

    Hope someone knows what the problem is or can help in any way.

    Thanks in advance


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,777
    Cluster is either losing power or its got an internal issue, so check fuses on end of dash drivers side & under bonnet next to battery, immo which is part of cluster, isn't functioning hence cutting out on start.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Hi HNH,

    Thank you for looking at my thread. I have check all fuses and all are fine

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,777
    Pull cluster out & move the wires a bit, see if its got a short, otherwise get fixed by bba if possible or replace, we can replace but we're way down south for this to be done, but all guaranteed to work.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Hi NHN,

    I tried yor suggestions but had no luck. Sent my Instrument Cluster off the BBA yesterday. Hopefully they will be able to fix

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    I've got the same thing and I'm like you stuck, if your cluster repair works I'll send mine off, please could you ask what the problem was if they do a repair please thanks

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Yaa, they recieved it today so they should call me in the next day or two. THey should tell me what the problem is when they give me the price.

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    25
    i had the same issue with my old corsa c 1.2...if i banged the dash it would then fix it haha...sometimes the cluster just dies as I'm driving too, all the clocks drop to 0 and no illuminations

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Now im really stuffed!!

    BBA have just called me. There is nothing wrong with my Instrument Cluster. It tested fine, not a clue what to do now

    Any suggestions will be much much much appreciated!

  11. #10
    sliced's Avatar
    Drive safe, stay alive.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1,163
    Quote Originally Posted by wrightyrx7 View Post
    Now im really stuffed!!

    BBA have just called me. There is nothing wrong with my Instrument Cluster. It tested fine, not a clue what to do now

    Any suggestions will be much much much appreciated!
    Try your spare key
    Current: 8P3 '59 2.0 TFSI 3DR S-Line | Adaptive Bixenons with DLR's | Folding electric mirrors | Heated half leathers |
    Previous : '06 2.0 TDi Sportback in Dolphin Grey| SE | DSG | Satnav | Privacy glass | auto lights | comfort pack |

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    My spare key needs programming. It only locks and unlocks the car, was like that when i bought the car.

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    That's what bothers me, if mine is ok, where to go next, how much do they charge to test it, cheers

  14. #13
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    I know, I don't know where to go from here and its really frustrating.

    It cost me £68.40 for testing and postage back.

  15. #14
    sliced's Avatar
    Drive safe, stay alive.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1,163
    Quote Originally Posted by wrightyrx7 View Post
    My spare key needs programming. It only locks and unlocks the car, was like that when i bought the car.
    best to go audi and ask them to make you a spare key
    Current: 8P3 '59 2.0 TFSI 3DR S-Line | Adaptive Bixenons with DLR's | Folding electric mirrors | Heated half leathers |
    Previous : '06 2.0 TDi Sportback in Dolphin Grey| SE | DSG | Satnav | Privacy glass | auto lights | comfort pack |

  16. #15
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    It's strange the clusters don't light up,

  17. #16
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    I know yea... like i shown in the video. The clock and mileage show up when i press the button on it. So there is power going to it.

  18. #17
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    572
    sounds like a loss of communication in the electrical systems i would check the can gateway

  19. #18
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Hi Hollow,

    How would i check that? My dad is coming round weekend to help me out. He has a ross-tech cable which helps. But i scanned it last time it did this and it had nothing recorded.

  20. #19
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Mine dose the same only time I get it lit up is when I press the button like yours, where do you live

  21. #20
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Its annoying isnt it! Is yours intermittent or constant? I live in Manchester mate.

  22. #21
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    It's just there m8 I bought car needing some work, but turns out they forgot to tell there was an electrical problem, and now it turns out this is why they got rid of the car. Taken a £3800 hit on the car, so now I'm left with it

  23. #22
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Ahhh right.... Well i have had mine since September 2012 and this problem has only just started. Been told it maybe an ecu problem. now

  24. #23
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,777
    Many things to check tbh, but needs vcds, multimeter, another cluster etc.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  25. #24
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Do you no anyone with a spare set to rent out to try, mine is an s3???

  26. #25
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    572
    guided fault finding maybe required if the fault cannot be found easily. had the a4 b8 previously with the fob in dash to start , the fob didnt work correctly and had to be heldin the slot till the car started. i tried the obvious things with no luck . guided fault finding and in 20 mins i had narrowed it down to a burnt track in the ecu .
    car would start fine etc ,i just knew you shouldn't have to press the fob till the car started.
    there is that many modules etc on modern cars that sometimes its not obvious what it is.

  27. #26
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Hi Hollow, what is guided fault finding?

    Having the same problem today and need it sorting ASAP. I have missed 4 days at work because of this problem and think i need to bite the bullet and take it to a garage..

  28. #27
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    If i had to find a used instrument cluster does the part number have to match mine exactly?

    8P0 920 982 CX

    Or can i ignore the last two letters?

  29. #28
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    572
    guided fault finding is part of odis . its the update to vas used with the 5054 . vag diagnostics .
    its step by step diagnostic procedure . tbh its sometimes not necessary ,but in my case it confirmed my opinion that it had to be an ecu fault.

  30. #29
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Quote Originally Posted by hollow View Post
    guided fault finding is part of odis . its the update to vas used with the 5054 . vag diagnostics .
    its step by step diagnostic procedure . tbh its sometimes not necessary ,but in my case it confirmed my opinion that it had to be an ecu fault.
    Hi hollow, where would i get this done?

  31. #30
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Still struggling m8, me too

  32. #31
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    572
    Quote Originally Posted by wrightyrx7 View Post
    Hi hollow, where would i get this done?

    pm ed you .

  33. #32
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Let me as well I'm stuffed at the moment

  34. #33
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Well John ler,

    I have got @udi A3 replacing my clocks Saturday and programming them to my car. I have give up trying to do it myself.

    Will let you know how it goes.

  35. #34
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Keep us posted how much is that

  36. #35
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    109
    Depend if you source the cluster and if you get the key with it and how far he has to travel. Get in touch with him if it sorts mine out. Seems a really good guy to help with our sort of problem.

    Suggests things to try before you go into paying for them to be replaced.

  37. #36
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    90
    Are right I thought you ment Audi where doing it, I hope it works for you, good luck

 

 

Similar Threads

  1. A few problems with my Audi A3 Sportback 07 Plate
    By dawudbhai in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 31st December 2013, 11:26
  2. Problem connecting ipod to 2013 Audi A3 Sportback
    By TunnelRat in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 15th May 2013, 12:25
  3. Video Review - 2013 Audi A3 Sportback 1.4 TFSI
    By Charles View in forum General Automotive Chat
    Replies: 2
    Last Post: 15th May 2013, 07:55
  4. Audi A4 Heater problem
    By imported_Bradley in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 16th April 2004, 08:08
  5. Audi Cabriolet roof problem
    By RoStar in forum Classic Audi Forum
    Replies: 0
    Last Post: 28th March 2004, 18:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO