Monster MotorsportChris Nott
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    47

    Kufatec fiscon Bluetooth problem

    Hopefully someone can help.


    Ive got a MY06 sportback which the previous owner retrofitted RNS-E , He didn't however fit the bluetooth function so last week i had my local fitter,fit a kit for me.

    Anyway, he fitted the Fiscon unit, which at first didn't seem to bad, everything paired up and seemed to be working fine.

    but for the last few days it has started to play up.


    My phone (iphone 4s) recognises the system and is showing that its paired, but the RNS-E is not showing that its paired.


    I've read as much as i could about this over the net but not much is popping up.


    I'm hearing that its a good idea to erase all conected phones from the fiscon then try pairing the phone again usually this solves the problem apparently, but my problem is that i have no way of getting into the settings of the fiscon as there is nothing at all on the RNS-E screen.


    I would go back to the shop that fitted it but with it being the time it is they are not open agian now untill the new year. It would be nice if i could figure out a simple fix in the meantime.


    Is this a common problem ?


    Anyone know if/how it can be rectified ?


    Cheers

    Biggs

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    MrLapou's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Lincoln
    Posts
    1,158
    My car not fitted with the RNS-E. Instead Fiscon is accessed using the DIS and steering wheel buttons.
    When fitting the unit, I did find the interface connector lead was very stiff and caused and intermittent loss of connection.
    Apart from that the only problem I've had was a buzzing noise when taking calls. So turned down the mic's dB setting.

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    47

    Kufatec fiscon Bluetooth problem

    It just seems very strange that it was working absolutely fine one day, then not at all the next. I'm not sure it's a wiring/connection problem as my phone still recognises the fiscon once the ignition is on.

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    47
    bump

 

 

Similar Threads

  1. Which Bluetooth Kit - Audi OEM or Kufatec Fiscon?
    By kaedo in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 20
    Last Post: 22nd October 2010, 10:48
  2. Bluetooth problems
    By Lea in forum A2 forum
    Replies: 3
    Last Post: 15th April 2008, 20:48
  3. Got the new S3 - Bluetooth Problem
    By L33TAY in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 4th March 2008, 17:45
  4. Bluetooth problems
    By GeoffT in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 28
    Last Post: 4th February 2008, 18:40
  5. Bluetooth Problems
    By Badley in forum In-Car Entertainment
    Replies: 9
    Last Post: 23rd June 2007, 12:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO