EM TuningVolks Autos
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249

    Need some help with a fault code please?

    Hello.

    My car comes up with the fault code below and I cannot clear it. It comes straight back! Can anyone point me in the right direction? The only thing that I can think of that is not working on my car is the passenger side door mirror glass which is supposed to dim to stop headlight reflection. Could that be anything to do with the error?



    Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530.lbl
    Control Module Part Number: 1K0 907 530 K HW: 1K0 907 951
    Component and/or Version: J533__Gateway H12 0170
    Software Coding: 7F3F07C007002103
    Work Shop Code: WSC 06314 000 00000
    1 Fault Found:


    00470 - Combination comfort Databus in Single Wire
    012 - Electrical Fault in Circuit
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101100
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 29
    Mileage: 146384 km
    Time Indication: 0
    Date: 2011.11.08
    Time: 18:56:08

    Any help is greatly appreciated.

    thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Khufu's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    West coast of Scotland
    Posts
    5,693
    ross techs page:

    00470 - Ross-Tech Wiki

    You could try to disconect the power to the glass in case there is a short in it?
    2003-2008 1998 Red A3 8L 1.8 Sport
    2008 -> 2003 Akoya Silver A3 8P1 2.0 FSi Sport

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249
    thanks, I had a quick look there but didn't make much sense to me lol. Is it easy to disconnect the power to the glass? What does the error mean, am I right in thinking that it is an issue with the canbus system? The system runs in a mirror mode with the signal being sent down 2 wires but at the moment mine is only working in single wire mode?

  5. #4
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    I have had this error code on my car for 12 months now and can't clear it but everything on the car works fine ! I think it is just what it says in that instead of using two wire communication it's just using one.

    I don't think the door mirror problem is related at all but I'm sorry, my car doesn't have that facility so I can't help with the problem !

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249
    What should I be checking?

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    100
    Is the mirror heated?
    ´06 A3 Sportback 3.2 Quattro DSG with the most important gadgets and gizmos :-)

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249
    Yes the mirror is heated?

  9. #8
    Khufu's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    West coast of Scotland
    Posts
    5,693
    im wondering, assuming its canbus error & using single wire instead of hi/low, didnt somebody else have corrosion issues at the multiplug going into the CanGateway module in behind the glovebox?
    2003-2008 1998 Red A3 8L 1.8 Sport
    2008 -> 2003 Akoya Silver A3 8P1 2.0 FSi Sport

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249
    Isn't there a way to narrow down the fault to something more useful?

  11. #10
    Fossie

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rhubarb Triangle
    Posts
    3,969
    Did the mirror dipping ever work ? Have you got auto wipers/lights ? Are they still working ?

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Stroud
    Posts
    249
    Yes the mirror dipping has always worked until the other day. Yes I have auto wipers/lights and they are still working.

 

 

Similar Threads

  1. I got a fault code - help please. Code 18057.
    By DJ_Troopa in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 30th July 2011, 10:29
  2. Fault code help
    By crapo in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 24th March 2011, 20:07
  3. Replies: 2
    Last Post: 19th December 2010, 20:41
  4. Replies: 5
    Last Post: 18th January 2010, 23:36
  5. Fault code help
    By tedster in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 29th November 2009, 19:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO