Monster MotorsportJMB Retrofits
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    7

    Fog lights always on...

    Hi.

    I brought my S3 about 3 months ago and found out it had a few problems with it after the sale. The dealer was good enough to give me some cash back so i have now started to iron these out..

    Has anyone ever heard of the front fog lights being on in every headlight position apart from off??? Could this be a simple swith problem??? Please help, Maybe some more problems to come.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    A3Tom's Avatar
    Smell my finger.

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Solihull
    Posts
    3,509
    The birds TT has this issue. I've been told it could be a wiring issue and removing the switch and refitting everything might cure it.

    Failing that I think its new switch time.

    T
    2000 Audi A3 1.8T Sport - Custom Code Phase 1 remap / Custom Stainless Catback Exhuast / MKII 18" RS4 Reps / Wietec Ultra GT40mm / KW ARB's / Forge TIP / Forge 007 / Green Panel Filter / EBC Greenstuff pads / 312mm S3 front brake upgrade / Aero Wipers / LED Interior Lights / LED Side Repeaters / Face Lift Rear Lights and covered in Dodo Juice

  4. #3
    Deanphoto's Avatar
    fell down the stairs :(

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Surrey
    Posts
    95
    Although it sounds like a 'problem', it could be that a young boy racer type owned it before you and decided to hardwire them on when the side are on.

    Is it just the fronts?
    //deanphoto - Automotive photographer

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    7
    The boy racer theory had poped in to my mind. That is my worst fear. Yes it is just the front fogs.

  6. #5
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,520

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Its a switch issue, either dissmantle the switch and clip it together properly or put a new one in.I found its was because the mrs had twisted the knob to turn the lights off, without allowing the switch to kinda pop back in to turn the fogs off.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    7
    Thanks a lot mark will try and take it to bits and see what happens. Fingers crossed.

  8. #7
    jackthelad's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Banchory, Aberdeenshire, Scotland
    Posts
    9
    I reacon its the switch aswell mate i bought my a3 about a month ago now and found myself stopped by police for having fog lights on and had no clue they were on. Being a tech I looked into it and found the switch is faulty. consulted a friend that works for audi and he says that it is a common fault.

    hope this helps

    Jack

  9. #8
    jcs356's Avatar
    Brum brum

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Englandland
    Posts
    2,681
    I had this on mine. A small bit of the plastic clip holding it in had snapped and got stuck in the switch mechanism so when i twisted it ythe switch popped out a tiny bit turning the fogs on.

    I'd take it out and put the switch back in.
    Jason
    2001 Nogaro S3 (daily driver)

    1958 replica Porsche 356 Speedster (summer posing)
    1997 Seat Cordoba SX 16v (track day toy) replacing (t)rusty 1994 Seat Ibiza GTi RIP

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    7
    Cheers for the help chaps, will try it at the weekend.

  11. #10
    cabby86's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Oxfordshire/Gloucestershire
    Posts
    112
    My S3 has had this problem too, it was just a new headlight switch as others have said above.

    Chris

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO