Badger5EM Tuning
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    dgannon69's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Worcester, England
    Posts
    465

    vapour/smoke on start up

    on my A3 no matter if i start it from cold of hot i'm getting a cough of vapour or smoke (it doesnt smell at all)...

    Is this just because its very cold or shall i get it checked out?

    It's an 02 plate and has only done 22000 miles...

    Regards
    Dave

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    darnich's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    North Greece
    Posts
    106

    Re: vapour/smoke on start up

    Mine did this when I had a faulty coolant temp sensor.
    The mechanic said it did so because it got the fuel mix wrong (it is meant to be specific to the temp i.e. richer when it is colder to assist at startup - something like pulling the choke in older cars).
    It even gave me trouble firing it up occasionaly (once every 5-6 weeks).
    The trouble is locating the error because these sensors don't give up at once so it is not logged as an error in the ECU, and is not the same sensor that drives the temp gauge.

    anyway Dave, hope that helps

  4. #3
    dgannon69's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Worcester, England
    Posts
    465

    Re: vapour/smoke on start up

    ok then matey. i might just moan about it to audi and tell them i want it looked at as seen as its under warranty. the only problem is i worry about them driving it from my work to the dealship about 15 miles away...

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO