Sky InsuranceJMB Retrofits
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 40 of 42
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26

    help required.a3 8l

    hi all i have an a3 1.8t 8l 2002 - when i bought the car the flashing indicators when arming/disarming alarm had been turned off i now have the fully registered vag com system and want to turn them back on - someone mentioned central convenience but thats not accessible - does anyone have a guide for enabling this thanks derek

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    look in the wiki

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    which wiki bez ? tha vag com one ?

  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi bez its not a fault code - im looking to re-arm the indicators when arming alarm ( someone mentioned recodeing the alarm but im not sure)

  7. #6
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    574
    Alarm coding s3

    orig setting 15178

    to beep on lock 16202 (plus 1024 on to 15178)

    to beep and lock 16234 ( plus 32)


    Go to the central locking module and select coding.
    The 'soft. coding' figure in the box needs to be increased by 1024 for beep locks, and another 32 for auto-locks at 15MPH.(i.e. if your figure is 14000, you change it to 15024 for beep, 15056 for beep and auto-lock)
    I don't think the e-bay lead will access the coding block, although I may be wrong.
    Make a note of the 'soft. coding' number when you access the module, so you can go back if it goes wrong


    try this but take a note of thr original coding.

    if it goes wrong dont blame me....

    think the 15178 flashed the lights.

    i thing i got this on the vcds forum on here

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    epox thats what im after resetting to rearm the flashing lights - thanks will try in the morning.. i do have a registered lead and software.

  9. #8
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    Quote Originally Posted by dexter35yrs View Post
    hi bez its not a fault code - im looking to re-arm the indicators when arming alarm ( someone mentioned recodeing the alarm but im not sure)
    its not only for fault codes
    its got guides etc etc
    have a look comes in very useful

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    ok thanks bez ill check it out

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi epox /bez this was what i was trying to get into but i cannot access central convenience module: to get indicators to flash when setting alarm.

    Lock/Unlock Horn/Flash:

    [Select]
    [46 - Cent. Conv.] (35 - Cent. Locking for manual window cars)
    [Adaptation - 10]
    Channel (03..08)
    Adaptation Value (1 = on, 0 = off)
    [Save]

    Channel 03 Auto Lock
    Channel 04 Auto Unlock
    Channel 05 Unlock, horn sounds
    Channel 06 Lock, horn sounds
    Channel 07 Unlock, turn signals flash
    Channel 08 Unlock, turn signals flash

  12. #11
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    you may have a bad alarm siren

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    the alarms ok i tested it earlier - when locking the car it gives one single beep ( do older cars not have access to central convenience module with the vcds system ? )

  14. #13
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    my daughters old 2001 was ok
    where did you get the lead from?

  15. #14
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    got the lead from NHN one of the mods on the other forum works fine also registered fine

  16. #15
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    contact ross tech for info or ask nigel (nhn) he should beable to help you

  17. #16
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    yeh will do he's offline at the mo thanks

  18. #17
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    574
    sure i just went into cent lock then coding iirc then typed in 15178

  19. #18
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi epox the current set value is 15691 which give one single beep with no indicator flashes - so if i go back into cent lock and input 15178 it should work ? or is there a way to reset the value back to the original and then do as you suggest thanks

  20. #19
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    574
    last year last time i did it, give it a try...you can always put the old code back in if it wont work...16234 gives me lights beep and locking at 15mph

  21. #20
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    ok ill have a look in the morn and let you know thanks

  22. #21
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi bez/epox only just got round to checking values as macbook battery died - i tried all variations as you suggested - none worked - the current value is 15691 = 1 beep, then i subtracted 1024 = 14667 = no beep. the screenshot are the values you can change, i tried various ones but none gave me flashing indicators ant ideas ??


  23. #22
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    did you add the 04096 2 blinks unlock
    and 00512 1 blink lock

  24. #23
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi bez i tried both of them seperately and none seemed to work

  25. #24
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    start afresh (save old codeing)

    +8192 remote
    +4096 2 blinks unlock
    +512 1 blink lock
    +1
    +2
    +8
    + 32 auto lock at 15kph
    +64 windows on remote

    add that up and try

  26. #25
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    ok cheers i'll give it a go in a few mins

  27. #26
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi tried that and nothing no beeps/signals

  28. #27
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    when your changeing the code
    are you saveing it does the new code show in the codeing box ?

  29. #28
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    yes the new value shows when saved

  30. #29
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    looks like you have problems with the unit then
    any codes when you scan it ?

  31. #30
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    yes i get a full diag readout whch i save - im just searching the net and one post states the default setting and all the setting shown in the screenshot above - so if i change back to the defauly setting it should work as new ?

  32. #31
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,472
    i may do unless its got problems

  33. #32
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    i just tried the default setting - no change - the guy i originally got it from, his wife used it and he got someone from audi where he worked to turn off the flashes when arming/unarming the alarm

  34. #33
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    574
    did you try the settings in my post?
    mark

  35. #34
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hi mark yes i did try your settings nothing worked so far,,

  36. #35
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,350
    try 16203.

    15691 doesnt have the "flash on arm" bit set (512)

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  37. #36
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    thanks aragorn i'll try that one and see ...

  38. #37
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    hey aragorn tried 16203 still no go ....

  39. #38
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    other setting that i have tried:
    13130, 16162, 00266, 16202 no seem to work anyone have any ideas - it lokks to be a simple fix but can i find it.......

  40. #39
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    26
    i spoke to audi near to me the tech said the code 15197 should solve my indicator issue - i tried it no luck ....

  41. #40
    epox's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Glasgow
    Posts
    574
    is the cable a real vcds? or ebay? if ebay could be the cable......as nothing else seems to be working.

    mark
    S3 2003........REVO..........Stage 1...........218G/S.......÷..........°8..........=..........272bhp ......368Nm.....271 ft lbs

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. HELLO ALL - URGENT HELP REQUIRED - READ MY POST BE
    By leespears1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st April 2004, 19:38
  2. headlight bulbs - help required!
    By ultramodz in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 20th November 2003, 12:02
  3. Graphics Help Required!
    By Moresauce in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 12th August 2003, 10:10
  4. New rear badge - help required
    By ooooaudi in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 21st February 2003, 21:42
  5. IT Help required
    By danksy in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 19th February 2003, 14:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO