Volks AutosAH Fabrications
Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16

    boost problems on full throttle

    hi all, im new on the forum after buying a s3 8l 210 bhp . mods done are Badger5 V2 Turbo Intake Pipe, Relentless / XS power 3" downpipe with decat into a 2.5" powerflow stainless decat back system. Stage 1 custom Rtech remap, forge 008 DV and a few silicone forge hoses that replaced broken standard ones. its at 265bhp and 275 ft lb.

    the problem is sometimes in 4th then most of the time in 5th and 6th. along the motorway i would be doing under 3k revs put my foot down halfway / all the way then the boost would shoot upto 20psi then drop off to 10 psi untill i hit just over 5k revs. then hold at 20 psi and boost nicely as a 265 bhp car should, so any ideas with this? i have changed the n75, its got a induacton kit so its all clean. im pulling my hair out thinking what it can be. any help would be great.

    cheers
    Last edited by maundy26; 31st March 2013 at 10:41.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    anyone?

  4. #3
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West midlands
    Posts
    368
    Have you scanned car with vcds ??
    Audi s3 8l 2003 silver,brembo brakes,custom front mount intercooler,forged rods,acl race bearings,3inch tip,forge 007p green spring 1 shim,5mm hubcentric spacers,pipewerx 3inch down pipe/200cell race cat,2.75 miltek back non resonated,new piston rings,n249delete,pcv venting too atmosphere,neuspeed quick shifter,uprated clutch/pressure plate...large port agu head,inline fuel pump

    work left/relentless v3 manifold/wmi/blue haldex/antilag/launch controll/custom map!!!!!

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    no not yet, im from south wales so if anyone knows for one local that would be great, I have a obd reader so I may try that see what codes come up and report back here to see if anyone has had the same problem.

  6. #5
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West midlands
    Posts
    368
    Could be anything too be honest mate really need car scanned for fault codes first then report back you will get your answers on here mate no problem people can't diagnose anything until you post up some scan results /logs!
    Audi s3 8l 2003 silver,brembo brakes,custom front mount intercooler,forged rods,acl race bearings,3inch tip,forge 007p green spring 1 shim,5mm hubcentric spacers,pipewerx 3inch down pipe/200cell race cat,2.75 miltek back non resonated,new piston rings,n249delete,pcv venting too atmosphere,neuspeed quick shifter,uprated clutch/pressure plate...large port agu head,inline fuel pump

    work left/relentless v3 manifold/wmi/blue haldex/antilag/launch controll/custom map!!!!!

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    ok cool nice one. I shall get them later and report back, im expecting a list as long as my arm.

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West midlands
    Posts
    368
    Same hear money/money/money that's all I've done since I've owned mine lol
    Audi s3 8l 2003 silver,brembo brakes,custom front mount intercooler,forged rods,acl race bearings,3inch tip,forge 007p green spring 1 shim,5mm hubcentric spacers,pipewerx 3inch down pipe/200cell race cat,2.75 miltek back non resonated,new piston rings,n249delete,pcv venting too atmosphere,neuspeed quick shifter,uprated clutch/pressure plate...large port agu head,inline fuel pump

    work left/relentless v3 manifold/wmi/blue haldex/antilag/launch controll/custom map!!!!!

  9. #8
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,575
    Sounds like its going into a soft limp... as said, get hold of VCDS (there are links and info on how to do this cheaply in the stickies) get it scanned and post the results... there is also a link to Ross Tech's wiki explaining what the codes mean so you can do a bit of checking up yourself before posting questions..

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    ok guys I have pluged in my mac tools one its come up as mass air flow sensor (g70) signal too low : p0102. so I will try and clean it up see if that helps but I don't think it will be this as it boosts fine after 5k but put foot down before 3 it spikes to 20psi then drops to 10 ish. between 3k and 5k it holds at 10psi then as soon as im over 5k it boosts great at 20. cheers for the replys too.

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    funny what a good search on here does, this is my car Another satisfied R-Tech customer!!! :D A few niggles though... Advice please! :)

    problems still there so im thinking change maf.

    anyone agree?

  12. #11
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    West midlands
    Posts
    368
    Quote Originally Posted by maundy26 View Post
    funny what a good search on here does, this is my car Another satisfied R-Tech customer!!! :D A few niggles though... Advice please! :)

    problems still there so im thinking change maf.

    anyone agree?
    yes mate Get one from tps I got one yesterday too cure my high maf signal I used tps this time and it is a genuine bosh maf I thought my gsf was genuine but turns out it wasn't!!only lasted 6months!!
    Audi s3 8l 2003 silver,brembo brakes,custom front mount intercooler,forged rods,acl race bearings,3inch tip,forge 007p green spring 1 shim,5mm hubcentric spacers,pipewerx 3inch down pipe/200cell race cat,2.75 miltek back non resonated,new piston rings,n249delete,pcv venting too atmosphere,neuspeed quick shifter,uprated clutch/pressure plate...large port agu head,inline fuel pump

    work left/relentless v3 manifold/wmi/blue haldex/antilag/launch controll/custom map!!!!!

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    i shall give it a go and report back, hope it works

  14. #13
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    Still the same lads, fitted a gen bosh one, its still doing it. Any ideas?

  15. #14
    russwuss's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    455
    Mine was going into soft-limb mode, running full boost for a second then causing the overboost fault code.. I replaced N75 (F version I think) and also a brand new OE DV and that's solved the problem.

    2001 AMK S3 17963 - Boost Pressure Control: Upper Limit Exceeded

    ^ that's my thread

    I also read a lot on here that the Forge DV isn't the best DV to have (unless you just want bling under your engine bay) OE seems to be the best rated on here.

    Not sure if that will solve the issue here, but it worked for me..

  16. #15
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    neath port talbot
    Posts
    16
    i have done the n75 valve for genuine parts. so im stumped may try and see if i can find someone local nd try swaping the dv and see if thats the problem. its doing my ed in lol

  17. #16
    Buzzer's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dublin
    Posts
    410
    Might be a leak in a pipe, especially when its in the higher gears under the most strain. Get a smoke test done.

 

 

Similar Threads

  1. strange boost problem
    By jay1601 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 10th April 2012, 20:54
  2. Strange Boost problem :(
    By IOM-S3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 10th February 2011, 09:45
  3. Boost Problems!!!! New Owner So Quite Worried!!!
    By Add7 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 27th May 2004, 12:50
  4. boost problems - following remap
    By tim99 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 13th May 2004, 12:59
  5. S3 Boost problem
    By Mike.M in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 18
    Last Post: 31st March 2004, 23:13

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO