Badger5Volks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68

    AGU Fuel cut / loosing boost? missfiring?

    I have upgraded my k03 turbo to a k03s and now i have a slight boost problem... Most of the time the car is fine, but when i floor it the car bogs down, judders and feels like it is dumping the boost or something similar. It tends to happen between 4-5k rpm, never happened before i had the k03s fitted and i have no idea what it is.. If it helps its a 150bhp AGU with all the supporting mods for a stage 2 remap, just doesnt have the map yet (FMIC, 007p etc)

    Im just wanting to get this sorted before a reeeeemap :D
    Thanks all

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    Just to bring a close to this thread for anyone who may have this problem in the future.. It was fixed by winding down the actuator by 3 full turns of the bolt. It ends up it came from the factory with the actuator set to overboost...

  4. #3
    Welly's Avatar
    VX220 SC Driver :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,695
    Quote Originally Posted by marrick92 View Post
    Just to bring a close to this thread for anyone who may have this problem in the future.. It was fixed by winding down the actuator by 3 full turns of the bolt. It ends up it came from the factory with the actuator set to overboost...
    Was that a guesstimation or did you actually use a pressure tester to test the crack pressure?
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson





  5. #4
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    If a bike foot pump counts as a pressure tester then yes, if it doesnt count then no

 

 

Similar Threads

  1. please help, loosing boost on my 1.9tdi
    By Neil Conlay in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 18th January 2012, 10:03
  2. Loosing boost!! Any ideas??
    By FinnMc1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 19th April 2011, 22:45
  3. 1.9Tdi keeps loosing boost
    By doublem_1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 28th February 2011, 17:53
  4. loosing boost again
    By mad max in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 30th August 2010, 20:12
  5. Loosing boost after a while on my S3
    By Beenie in forum General Technical / How To
    Replies: 3
    Last Post: 2nd May 2008, 10:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO