Tick over high revs

Rhosj

Registered User
Ok on to the next problem

start engine let it run for a minute or so then the revs go from approx 800rpm to just over 1000rpm

turn engine off restart goes back to 800rpm then rises again

 

dancupra225

Registered User
Well move the pipe and the revs still go up but ordering new clips from Audi this week about 40/50 quid bud or air leak somewhere
 

SmithyAG

Registered User
What clips are you ordering for 50quid??

The only clips on the hoses to/from intercooler are about 4quid each?
 

Rhosj

Registered User
i had a look today but nothing seem to be leaking
moved the pipes when its at normal revs and nothing happens then when the revs increase i moved the pipes and looking for leaks but its still doing the same
 

Boon

Registered User
Mine does this when I've been abusing the battery, either engine running but stationary with all the electronics on or if it's been sat for a while with radio on etc it'll pick up the tickover speed to approx 1000rpm. After a short drive it'll return to normal tickover

Could be unrelated but that's what I've put it down too!
 

Rhosj

Registered User
Thats mad thinking about it i didnt use the car thurs/fri/sat then sunday morning i drove the car and it didnt happen all day then monsy i used the audi to jump start my van and ever since its happened
 

Boon

Registered User
At tickover it may not be putting out enough ampage to power/charge, so may need the extra rpm to increase the current?!

Any one else have another view on this?
 

Graham89

Derv Perv
Mine does this sometimes. It'll tickover at 1k. If I drive for a bit it'll sort itself out so I haven't worried about it.
 
Top