1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

The fan blower doesn't work (2009 8P A3 SB)

Jakub88 Apr 4, 2018

  1. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
    Hi All,

    I'm looking for a bit of advice.

    My Audi A3 fan blower stopped working over a week ago. I've purchased a new one, fitted it in the fan is working but there is no airflow through the vents. Any ideas?

    Thanks in advance.
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,017
    2,414
    113
    Which year?
     
  4. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
    Hi, it's a 2009 Sportback..
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,017
    2,414
    113
    Ideally a scan & basic setting of HVAC moduke may help.
     
    ch1z64 and Jakub88 like this.
  6. Lord

    Lord Registered User

    185
    75
    28
    I assume you’ve checked the fuse
     
  7. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
    I have noticed that starter fuse and blower fuse has the same value, I swapped them over and the it didn't make any difference unfortunately.
     
  8. Lord

    Lord Registered User

    185
    75
    28
    Probably need plugging in then. Next thing to try would be the controls. Do you have climate control? Can you get it to work by turning the temperature very high or low rather than using a dial?
     
  9. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
  10. Lord

    Lord Registered User

    185
    75
    28
    So can you hear the fan at all?
     
  11. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
    Yes, I can. The fun speed works fine. It's just the controls for the vents do not work and not blowing any air ..
     
  12. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  13. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,157
    907
    113
    Best listening to what @NHN said about scan & basic setting of HVAC module may help.
     
  14. Jakub88

    Jakub88 Registered User

    6
    0
    1
    Guys, problem solved! It turned out that soldering on the fan blower was done wrong way round ! Thanks for all your help!
     

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information