Subwoofer issue MIB2

Vanja

Registered User
Hi, i recently retrofitted MIB2 cause of Virtual cockpit in my PFL 8V. I have now problem with subwoofer, there in sound setting i can see the Subwoofer knob - but it doesnt do anything, i think my subwoofer is always at Max output and it is too much. In coding i already tried everything. Its set to Internal amp. Does anyone had such a problem? Thanks.
 

DJAlix

VAG Car Coding™ Limited
Site Sponsor
VCDS Map User
Gold Supporter
VAG Can Professional
ODIS (Offboard Diagnostic System)
B&O or Audi Sound System, MIB2 HS or Harman?
 

DJAlix

VAG Car Coding™ Limited
Site Sponsor
VCDS Map User
Gold Supporter
VAG Can Professional
ODIS (Offboard Diagnostic System)
Unit used to be configured for B&O then and has not been configured correctly for your installation as you should not have a subwoofer control. Sub will be stuck on 50% if configured correctly. Can install a small amp / volume (line output converter) control to tweak this if not enough:

F0316BA6-9305-4914-AA37-E7D909C30F06.jpeg
 

Vanja

Registered User
I would rather like to configure it correctly. Will maybe parametrization with VCP solve this?
 

DJAlix

VAG Car Coding™ Limited
Site Sponsor
VCDS Map User
Gold Supporter
VAG Can Professional
ODIS (Offboard Diagnostic System)
I would rather like to configure it correctly. Will maybe parametrization with VCP solve this?
You won’t get a subwoofer control no matter what you do as Audi removed it from all but B&O. Your unit needs parameterising to remove the B&O configuration.
 
Top