Stop/Start Fault

DavieG87

Registered User
Hi guys,

Had a search and don't think its been mentioned yet, Has anyone had a fault with the stop/start feature?

I was driving today and it worked fine then about 100 meters away at the next lights i got an error message on the dash saying stop/start fault along with the glow plug warning light on the dash flashing. When i got home i turned it off and back on but the stop start still wasnt working

Anyone had anything similar?

Thanks
 

cemerson

Registered User
Not seen that. I'd take it to the dealers to have a look at it.
 

DavieG87

Registered User
Yes mate, took it to the dealer who 'fixed' it then it happened again as i drove away so had to take it back. There was a wiring fault so had to have that replaced and its been fine since
 

syed123

Registered User
What engine do you have? I have the 1.6tdi n I have the same issue with the emissions control light also coming on now. The start stop won't work if the car feels like there is something wrong.. my car should be going in today hopefully..
 

syed123

Registered User
I'm assuming your car doesn't have any engine mods? Ie tuning box? I have one n all thhis time I thought it was that causing me these issues.. but now I've seen quite a few people who haven't even done anything to their cars to be getting the fault code come up. How many miles has your car done?
 

syed123

Registered User
I would defo call audi up n book your car in.. is it still on?
 

syed123

Registered User
Oh ok
 

RJMP

Registered User
mine is the 184 2.0 TDI, now the Alternator light has come on, im going to get it into Audi ASAP
 
Top