Speed Limit Camera

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I tried enabling the speed limit camera and got an error in the cluster that stated a fault. What needs to be enabled to get the speed limits posted in the gauge cluster? Do you need special modules or just enabling more than one adaptation?

I have the prestige model which in the US is essentially the fully loaded version with tech pack.
 

jemichae

Active Member
VCDS Map User
5F - Activated: Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21
5F - Activated: Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_menu_display_road_sign_identification
A5 - 07 - Coding: Byte 16, Bit 4 Enable - "01 traffic sign recognition (FTE) active"
17 - 07 - Coding: Byte 5, Bit 2 Enable - "Traffic Sign Recognition installed"

Controller 5F (Information Electr.)
07 - Coding
Byte 24 Bit 6 - untick Traffic Sign Display (VZA) active
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I made all 5 of the listed changes, and it still doesn't work. I now have a different error. IMG_0368.JPG IMG_0369.JPG
 

jemichae

Active Member
VCDS Map User
You get the error, but TSR still works. No one has yet worked out how to stop the error from appearing shortly after startup.
There's another thread with all the info, but as per usual can't find d it when you want to :).
Have a drive around and see if the signs are still recognised.
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I've tried driving around. It still doesn't work. Is it possibly the last piece where I unchecked the box?
 

jemichae

Active Member
VCDS Map User
I'll check mine in a couple of hours. It did seem counter intuitive to turn something off, but those steps are what I wrote down when I made the change. Will find the other thread. The only other diff is that I have VC.
 

-Ju-

Well-Known Member
VCDS Map User
I have the traffic sign recognition on my UK spec MY15 S3 that came activated from the factory, I can check the coding if it's any help?
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I noticed you're all Europe. Has anyone ever tried it or have it working in the US?
 

jemichae

Active Member
VCDS Map User
I'm in Australia. It works here as our signs are very similar to European traffic speed signs.
I've read before that it doesn't work in the US, as your signs are a different type. Apols, couldn't see info on Tapatalk to tell where you were coming from.
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I know other manufacturers have cars that show the signs, so I imagine there's a way that it works, just can't figure out how.
 

azibux1

Registered User
Which hardware/camera does the system use out of interest? Seeing what you need to spec in the UK to get this or if it can be enabled

Thanks!
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I think it uses the front camera that is used for adaptive cruise, and lane assist.
 

-Ju-

Well-Known Member
VCDS Map User
It uses the lane assist camera in the top of the windscreen
 

glospete

Registered User
I think it uses the front camera that is used for adaptive cruise, and lane assist.

Yes just the lane assist camera on the windscreen. The ACC only uses the radar sensor underneath the grille.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

cemerson

Registered User
I get the error about it being restricted when I'm off public roads / in a field. I don't know if it just knows I'm not on a road because of sat nav or the camera can tell it's not on a road though.
 

Mike Feldman

Member
VCDS Map User
I followed the pictures instructions and it works but not properly. I see the state highways as a speed limit but no other signs work.
 
Top