1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

Reconnected Forge 007 seems down on power

Dermoh Jul 12, 2017

  1. Dermoh

    Dermoh Dermoh

    17
    4
    3
    I was checking the fluids in my car yesterday and noticed the vacuum line on top of the forge dv was split. It was just sitting on top of the valve. I trimmed the hose and reconnected it, the car is running fine but seems to be down on power. The push from the turbo seems to be missing, still quick but lacking something.
    Would a sticking forge 007 cause this, the valve could have been disconnected for a while as the car is a weekend toy.
    Any help would be much appreciated.
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. superkarl

    superkarl MAN OF STEEL

    10,052
    2,684
    113
    Check the function and sealing capability of the dump valve
     
  4. Dermoh

    Dermoh Dermoh

    17
    4
    3
    Thanks for your reply Karl, how do I check if the valve will seal and will I have to remove it from the car to check it, I take I just remove the three hoses and hose clips if it needs to be removed.
     
  5. SHUk

    SHUk Once Bitten Forever Smitten =]

    357
    28
    28
    Remove the dv and place hand over one inlet and thumb on vacuum, push piston inside from the bottom to see if there is movement.
     
  6. Dermoh

    Dermoh Dermoh

    17
    4
    3
    Thanks SHUk, I'll try it this evening
     
  7. nobbybonez

    nobbybonez Registered User

    223
    49
    28

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information