1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

R8 Climate control

Granta Aug 20, 2013

  1. Granta

    Granta Registered User

    294
    63
    28
    Hi all in the R8 section, has anyone had any problems with the climate control in their R8??

    Many Thanks
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,319
    2,512
    113
    I think it would help yourself if you actually told us of the issues your facing, so advice can be given as tbh fella, R8 tech is based heavily on the 8P/TT, albeit not engine lol, so we can see what we can do & not allot of us can afford R8.
     
    Andy Crooks likes this.
  4. Granta

    Granta Registered User

    294
    63
    28
    problem im getting is that there is no power going to the blower motor, as well as the aircon light coming on when the button is pressed and going out again quickly, there is power to the CCM and seems to be working, you can hear all the flaps moving as requested. Reading the codes there is a fault relating to the CAN BUS system of the CCM, looking to be a blown/ faulty CCM, just seeing if anyone has experienced this too?
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,319
    2,512
    113
    Its unusual for the ccm or climate to go faulty, assuming you've tried an alternative fan, as econ button will stay lit when that fan goes & these do go faulty as experienced it myself for clients.

    Post up the log of the R8 so can see what's showing.
     
  6. Granta

    Granta Registered User

    294
    63
    28
    Have heard of the fans going faulty, although no voltage going into the blower motor. The unit is off for testing at the moment.
     
  7. wab172uk

    wab172uk Now in an X3 M40i

    1,514
    1,796
    113
    I've had problems with mine. On a really hot day, the blower won't blow very much in Auto mode. I have to use manual till it all cools down. Had it in at dealer, and they did replace parts. It's working better, but nothing like it should. I don't use the car all that much anyway, so not really that much of an issue. Still annoying though.
     

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information