Picked up car but…..

pafcpilgrim

Registered User
So picked up new Car from Audi Plymouth Thursday and have dropped it back already! For those that don’t know I got very lucky being able to get one last week that was sent to the dealer. Edition 1.

This morning three alerts popped up.
  1. Vehicle start system fault - contact workshop
  2. electrical system fault
  3. drive system fault - contact workshop
Didn’t co e up again after a switch off and on but not impressed and they gave me an A5 for the next few days as workshop mental today. Also to top it all I marked a wheel already . My guy there Jamie (whose been excellent btw) said he will sort that As I didn’t take cover out.

So not really had anytime with the car but the little time I’ve had it drives lovely and looks awesome. No chance to fully enjoy over the weekend and im nervous how easily they will be able to sort it. But will see. Pictures below before I waxed it. Which I also did this morning!

FF437FEC-2B8F-4DDB-A8C5-E4CEE2A309C0.jpeg
2501D76C-DEEE-43BC-9D5F-512A171C3A77.jpeg A0DE4ED0-9384-4796-9476-97518CBA8900.jpeg F466D17F-8C34-4EA4-92ED-6DEDC828A25F.jpeg 60F5F86E-D6BD-430A-A052-66508FD15F80.jpeg 37F78AD6-6D9A-4FD5-ACCE-1A70EB428836.jpeg
 

Ludus

Active Member
So picked up new Car from Audi Plymouth Thursday and have dropped it back already! For those that don’t know I got very lucky being able to get one last week that was sent to the dealer. Edition 1.

This morning three alerts popped up.
  1. Vehicle start system fault - contact workshop
  2. electrical system fault
  3. drive system fault - contact workshop
Didn’t co e up again after a switch off and on but not impressed and they gave me an A5 for the next few days as workshop mental today. Also to top it all I marked a wheel already . My guy there Jamie (whose been excellent btw) said he will sort that As I didn’t take cover out.

So not really had anytime with the car but the little time I’ve had it drives lovely and looks awesome. No chance to fully enjoy over the weekend and im nervous how easily they will be able to sort it. But will see. Pictures below before I waxed it. Which I also did this morning!

View attachment 242725
View attachment 242726 View attachment 242727 View attachment 242728 View attachment 242729 View attachment 242730
That wouldn't be Jamie Wood, would it? Lovely guy!
 

pafcpilgrim

Registered User
Got the car back today. They can’t replicate or see any issues. So I think like others on here it will be intermittent. So will just keep an eye on it. Good to have it back! But my lord the 2ltr TFSi A5 I got had some grunt. Missing that power already lol.

@Ludus yes that‘s him!
 

Emiam

New Member
Same here mate.
I picked mine up on the 27th Aug
I Had it 4 days and it’s still in the garage
Start system fault and they have no idea how to fix it??
336C3E37-F5E3-4971-A8D3-D6AFA4E9C6F0.jpeg
B4562C86-7B3C-4048-8455-198DC808EE6C.jpeg
 
Same here mate.
I picked mine up on the 27th Aug
I Had it 4 days and it’s still in the garage
Start system fault and they have no idea how to fix it??
View attachment 242903 View attachment 242904
I had this fault on Saturday afternoon in tandem with a lane assist fault. Both cleared upon return once I’d turned the car off, locked and went about my business for a few hours. Fingers crossed it won’t happen again. Ironically it was at the dealer that morning having a dash trim replaced (cracked).
 

Emiam

New Member
I had this fault on Saturday afternoon in tandem with a lane assist fault. Both cleared upon return once I’d turned the car off, locked and went about my business for a few hours. Fingers crossed it won’t happen again. Ironically it was at the dealer that morning having a dash trim replaced (cracked).
Mine still showed even though I turned on and off ect… also it would take a few attempts to start the car.
They aren’t sure what’s wrong with it. I waited 9 months for the car, I had it 4 days and I haven’t seen it for two weeks what a sh*t show.
 

pafcpilgrim

Registered User
Mine still showed even though I turned on and off ect… also it would take a few attempts to start the car.
They aren’t sure what’s wrong with it. I waited 9 months for the car, I had it 4 days and I haven’t seen it for two weeks what a sh*t show.
It’s poor. not had errors appear again yet. But the concern is what happens it it causes an issue when driving and affect the car creating a dangerous situation. Such a shame and so disappointing for everyone affected.
 

Col-B

Registered User
Hi I had this Edition 1 since May I got fed up with the faults so I traded it in for a VW T-Roc 2 weeks ago
 

Attachments

  • 5E881848-53A1-4D1C-BCCA-6D3B594A5F39.jpeg
    5E881848-53A1-4D1C-BCCA-6D3B594A5F39.jpeg
    1.6 MB · Views: 29
  • 033FA0D1-8ABA-4A11-9997-522E92CEF681.jpeg
    033FA0D1-8ABA-4A11-9997-522E92CEF681.jpeg
    667.6 KB · Views: 27
Top