Original Audi number plate LED's that fit the A3 8P - plug & play!

lala30

Registered User
I dont know what is 53 Plate

I now to need coding if have BCM SW 0651 and newest

and with BSG work without coding
 

lala30

Registered User
before coding LED
46000A2FA0051AC0207040E00000095C427E2CAA304DD128E4000E840041
after coding
46000A2FA0051AC0207040E00000095C42
FE2CAA304DD128E4000E840041


17 is difrent
 

Kelvin_S

Registered User
But I thought they were plug and play.
 

Kelvin_S

Registered User
Take the left one out again and double check the height is correct once more.
Also check they are seating flush and do click into place.
You could possibly check the left one in the right hand holder just to see if it does actually work.

Left one doesn't fit into the right side
 

a6_chris

Registered User
Hallelujah .. We now just need some other guys to try this out

Can you post screen shots of the coding changes you made in VCDS?
 

Kelvin_S

Registered User
Old lights back on, working perfectly. What a waste, you guys are a bad influence lol
 

rennie

Registered User
Old lights back on, working perfectly. What a waste, you guys are a bad influence lol

Real shame they don't work for you.
Strange though I can't recall a pre 2010 one not working before with these led's on here?
The only issue I came across was the prongs (as I mentioned) not contacting but just a simple adjustment there.
 

poli84

Registered User
See 176 and 177 post

I wont help but I need long code to change byte 17 to work
This is all sounding promising but I have no idea what is going on.

Can someone please put this into layman's terms?
 

a6_chris

Registered User
This is all sounding promising but I have no idea what is going on.

Can someone please put this into layman's terms?

Me too but I assume its something to do with the cold diagnosis for the lights?

PS. I don't have a clue what cold diagnosis is, but I have seen it with various options relating to different lights on the car so it's a wild guess ;)
 

Cruiser89

Advanced In Car Tech
See 176 and 177 post

I wont help but I need long code to change byte 17 to work

Can you elaborate a bit more fella? You have been very vague in terms of what you have exactly changed via VCDS.

What module did you go into in the first place and what did you change in byte17? And what did you change? From what to what?

Im assuming that the "bit" you are modifying turns off the whole Light blown system rather than just for the number plates?
 

lala30

Registered User
first send me yours long code from BCM ( central electronic 09 ) if you have SW 651 or high

and I make code , and you tray ( if golf 6 work whay dont work in A3 have same BCM ?????????)

in bite 17 you tell to BCM to you have LED number plates
 

Cruiser89

Advanced In Car Tech
So this hasn't been tried on an A3? Just a Golf? Different brands have different coding to do different things.

Why don't you post up an example of a long code and what you changed.
 

a6_chris

Registered User
Could you post screenshots to help people out?

Edit - just seen you said its for a Golf so some coding might differ.
 
Last edited:

lala30

Registered User
in my A3 work MY 2011



before coding LED
46000A2FA0051AC0207040E00000095C427E2CAA304DD128E4000E840041
after coding
46000A2FA0051AC0207040E00000095C42
FE2CAA304DD128E4000E840041


 

a6_chris

Registered User
Screenshots? We need to see what option you are changing?

It doesn't benefit me as I have a MY2009 but for everyone else.
 

lala30

Registered User
So this hasn't been tried on an A3? Just a Golf? Different brands have different coding to do different things.

Why don't you post up an example of a long code and what you changed.

A3, golf 6 and Å¡koda octavia have same BCM
 

lala30

Registered User
Screenshots? We need to see what option you are changing?

It doesn't benefit me as I have a MY2009 but for everyone else.

you dont reed

write to ross-tech to open this bit then you see this in VCDS

I cann only make video

with code and without code
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
yes must to mark bit 7 in byte 17

Gotcha !! That now looks really simple just one tick box. Trouble is I've since sold on the LED lights - can anyone else try this on MY10? as I'll buy some more if it works.

How on earth did you figure this out ??
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
Hi LaLa, this is my central electronics module page - is the module capable of accepting this coding as you said it had to be a certain type :

b54bb396.jpg
 

Kelvin_S

Registered User
This guy seems real clever, where you from mate?
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User

Virdee

Registered User
I'm ordering these tomorrow and will report back on MY12 if someone doesn't any sooner.
 

poli84

Registered User
I'm ordering these tomorrow and will report back on MY12 if someone doesn't any sooner.

God speed Virdee.
The hopes and dreams of all MY10+ owners rest on your shoulders.
 

N8

Kowalski Details
VCDS Map User
I'm gonna get involved :wub: Mine are old now :laugh:
 
Top