Original Audi number plate LED's that fit the A3 8P - plug & play!

poli84

Registered User

S.

Save the manuals
order them yesterday at Newcastle Audi and won't be ready in 2-3weeks time.
lol, i've ordered mine yesterday, and they are already here. just need to pick them up.

why so long?
 

S.

Save the manuals
ok...picked them up. had some issues with fitting but at the end managed to make them work without errors on DIS. i've noticed that the contacts are little shorter than a3/s3 ones and i had to straighten angled ends of contacts to make them reach to the cars contacts, it took me few times to get them right, also they must be screwed tight otherwise it could show error. after that everything worked well :D
looks good.
 

eastern_s3

Registered User
Has anyone successfully got these working on an 2009 manufactured 2010 registered (MY10) A3/S3?
 

PH1L

Gievf Buckets
i have the highest ce for 09's in my car and im fitting mine tonight i will let you know how i get on
 

eastern_s3

Registered User
Thanks mate, keen to hear how you got on
 

NHN

Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
Site Sponsor
VCDS Map User
i have the highest ce for 09's in my car and im fitting mine tonight i will let you know how i get on

Do you, thought yours was a K Phil, not a P?
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
I think as a rule of thumb if the 10th digit on your vin plate is a number they will work, if it is a letter then they will throw up the error. To help find your 10th digit, the 7th and 8th digits are either 8L or 8P.
 

lala30

Registered User
led work OK without errors on DIS
only if coding good
I have MY12 and work,

ress 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 8P0-907-063.clb
Part No SW: 8P0 907 063 N HW: 8P0 907 063 N
Component: BCM PQ35 M 110 0653
Revision: 00110 AF
 
Last edited:

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
led work OK without errors on DIS
only if coding good
I have MY12 and work

Hi, are you saying there is a setting in VCDS that prevents the DIS error ?

Cheers.
 

lala30

Registered User
yes

if don't put good coding in BCM, have errors in FIS

you need to coding BCM to car have LED lighting for number plate
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
yes

if don't put good coding in BCM, have errors in FIS

you need to coding BCM to car have LED lighting for number plate

Any chance you could elaborate on that, maybe a screenshot ?
I know this is the case with LED puddle lights but not found a setting for number plate lights.
 

a6_chris

Registered User
Confirmed fitted to A4 B7, worked fine but threw the dash error .. Sorted with resistors now all working fine with no error.
 

eastern_s3

Registered User
I think as a rule of thumb if the 10th digit on your vin plate is a number they will work, if it is a letter then they will throw up the error. To help find your 10th digit, the 7th and 8th digits are either 8L or 8P.

Darn, checked my VIN and 10th digit is a letter 8P1A :(
 

3DTDi

Registered User
Plugged straight into my 57 plate 8P2, no errors both work fine, look great too. Make sure they are screwed in nice and tightly
 

chrisb72

Registered User
Just got mine today in the post from Stoke Audi for my 56 reg Sportback and they even included 2 new screws which I asked for as my original screw heads were badly worn. I had real trouble getting one of them off, but got there in the end. Sadly I have stratched the plastic surrounding trim slightly, however the new lights look great. I had retro LED bulbs before and the Audi bulbs give a slightly purer white glow compared to a slightly bluey white of the retros.

The new holders clicked into place notrelying at all on the screws compared to my old ones which didn't sit flush.

I am really pleased and glad I forked out the extra few £££ even though I'd already upgraded from the original yellow bulbs.

IMG_8438.jpg


It's hard to get a true colour balance in the photo, but this is pretty close.
 
Last edited:

S.

Save the manuals
great looking :D
 

A3SBQ

A3 SportBack 2TFSI quattro DSG
Hi all.
Just installed the new OEM Audi A8 number plate LED's on too my 2009 A3 SportBack.
No faulty message inn the DIS. Jippii
Sorry for the dirty car. The car is produced June 2008


Part no:
4H0 943 021
4H0 943 022​


48c2ee4f.jpg


b080dd09.jpg


97741325.jpg


d95b9fa6.jpg


ec3a4d91.jpg
 

rennie

Registered User
Clearly see the need just to open out the prongs a tad (second photo).
Being as the led's are for the A5 number plate light, the housing must just be that bit narrower.
 

Kelvin_S

Registered User
So the part number is 4H0 943 021 and 4H0 943 022? Do I just call audi and then pick them up?​
 

Rob2k68

Well-Known Member
VCDS Map User
How do I tell what MY car is? MY10, MY11, etc...
Its a 61 plate... September 2011 build.

See post #171. A is 10MY, B is 11MY, etc.
 

Kelvin_S

Registered User
Just tried this no joy :sob: The right one seems to work sometimes. When I start the car, it dies, and I get a warning. Any ideas? 53 plate
 

Kelvin_S

Registered User
How? As soon as I clip them in, I can't adjust anything
 

rennie

Registered User
How? As soon as I clip them in, I can't adjust anything

Take them out again and turn them upside down on a flat surface and compare the old light against the new led one's.
Your'e looking at the difference in height of the prongs - just prise them out a bit so they compare against the old.
About an eighth of an inch should do it.
Clip them back in again they should now make a proper contact within the housing on the car.
 

Kelvin_S

Registered User
kk thanks, will give it a try
 

Kelvin_S

Registered User
Same again :( I think they sold me a faulty left light. What can I use to test if it's working?
 

rennie

Registered User
Same again :( I think they sold me a faulty left light. What can I use to test if it's working?

Take the left one out again and double check the height is correct once more.
Also check they are seating flush and do click into place.
You could possibly check the left one in the right hand holder just to see if it does actually work.
 
Top