Launch control not right

S3_Sanni

Active Member
VCDS Map User
Hi guys

I had a new haldex pump fitted and haldex oil changed as mine stopped working. Now when i try launch control revs sits past 6k rpm rather than 4k as it should.

Is this just the case of having dsg map uploaded again due to calibration being out? Or something else. Ive attached a video just in case.

Thanks


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

S3_Sanni

Active Member
VCDS Map User
Sounds rather like something has been lost whilst the work was being done.

Was the battery disconnected?

Either way,you need to speak to APR,and have them sort it out.
No idea about battery being disconnected but assuming it was.. Been told disconnecting battery doesn't remove ecu map.

My only guess is that the dsg map I have from rick has been adjusted and needs uploading again?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

S3Alex

Rarely neutral
Gold Supporter
No idea about battery being disconnected but assuming it was.. Been told disconnecting battery doesn't remove ecu map.

My only guess is that the dsg map I have from rick has been adjusted and needs uploading again?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Yes,something has clearly been overwritten or deleted since the work was done.
Have a chat with Rick and see what he thinks.

If only cars were as simple as they used to be.....
 

S3_Sanni

Active Member
VCDS Map User
Yes,something has clearly been overwritten or deleted since the work was done.
Have a chat with Rick and see what he thinks.

If only cars were as simple as they used to be.....
Got to love them and hate them!!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

S3_Sanni

Active Member
VCDS Map User
Doesn't make sense, unless they have reflashed the box. Does manual mode still work, no kick down etc?
Confused myself.. Box hasn't been reflashed.. Just a new haldex pump and oil change..
Manual mode seems to be the same but not tried kick down.. I'll give that a go tomorrow
Just the launch control is not right.. Can you upload the dsg file for me again?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

S3_Sanni

Active Member
VCDS Map User
Yeah tried that... Tried 4wd properly as well.. Fully working. Can't think of anything other than software.
Is there anything that can be done via vcds?


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

Verse1

Registered User
Wish mine would rev to 6k in LC, it must launch like a monster haha.
 
Top