Juddering during acceleration

M

Mike Burman

Guest
Hi everyone, just joined and would like to ask a question regarding an issue my Audi has recently developed. I have an A4 3.0 tdi B7 auto and during gradual acceleration from around 20-30mph there is heavy juddering from the engine. I'm assuming it could be a driveshaft or gearbox issue. It doesn't do it when I accelerate hard but only during gentle acceleration or just cruising around that speed. I haven't driven the car outside of town yet to see if the problem continues at higher speed and rpm. Any suggestions would be very welcome.
 

Sygh2k

Registered User
Looking from underneath check for cracks damage in the bases, the threaded stud coming out tends to break away. Also look to see if they are leaking/lost fluid, i think its red but cant remember.
If theres nothing obvious you could try carefully moving the engine away from the mount see if its easy or not? Also check the front snub mount, this should give you an indication on wear/movement

Some further info, google it and you'll find plenty
https://www.audi-sport.net/xf/threads/replacing-engine-mounts-diy-job.249442/
 

Alpinachris

Registered User
Looking from underneath check for cracks damage in the bases, the threaded stud coming out tends to break away. Also look to see if they are leaking/lost fluid, i think its red but cant remember.
If theres nothing obvious you could try carefully moving the engine away from the mount see if its easy or not? Also check the front snub mount, this should give you an indication on wear/movement

Some further info, google it and you'll find plenty
https://www.audi-sport.net/xf/threads/replacing-engine-mounts-diy-job.249442/
Think im going to have to get under,and take a look,and get them checked out.
 
Top