1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

Help needed aftermarket head-unit causes Bose speakers to not work

Kayobong Jul 31, 2020

  1. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93
    So I’ve purchased a Sony XAV-AX1000 and a kit from incartec which can be seen here: https://incartec.co.uk/product/fk-271fa-swc

    Upon installing I’ve found that no sound is coming from my speakers and the steering wheel controls aren’t working. I’ve contacted the tech support from I cartec and they’ve advised me to update the firmware which I will attempt to do.

    If anyone has any ideas it would be appreciated or anyone/a company who is local to Suffolk/Essex who would be able to help. Cheers
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. leonwilliams

    leonwilliams Registered User

    965
    180
    43
    Mate there is issues with the Bose units and aftermarket headings it's the quad locks and cables some people swooped the cables around and it worked. Some none Bose systems have similar issues. I got a pumkin head unit early 4 yrs now it was plug and play but I did have to swop some wires around


    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
  4. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93
    All fixed now, there was a tiny unlabelled blue wire that needed connecting to a terminal


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93
    I seem to be getting the dreaded alternator whine, when the volume is on 0 it’s not present but as soon as it’s turned up even on 1 it instantly starts making the whining noise which increases with engine rpm. If anyone could help it would be appreciated.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. leonwilliams

    leonwilliams Registered User

    965
    180
    43
    You need a noise suppressor in line

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
    Kayobong likes this.
  7. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93
    Thanks, that sounds simple enough, do you have any specific ones which you rate? Will I have to butcher some wiring or is it plug and play?
     
  8. leonwilliams

    leonwilliams Registered User

    965
    180
    43
    https://www.google.co.uk/url?sa=t&s...BMAJ6BAgKEAk&usg=AOvVaw3s3bqZsMgQrbMi8bTLiDAX

    Also Amazon sell quite a few. I know when I fitted my head unit I got interference on reverse camera so I fitted a 50ohm one and perfect

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
  9. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93


    Something such as this? I imagine I'd need 2 as there's 4 connectors for the bose speakers, front and rear
     
  10. leonwilliams

    leonwilliams Registered User

    965
    180
    43
    Wont let me open it but I put mines In line with power

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
  11. Kayobong

    Kayobong Registered User

    749
    648
    93
    Capture.PNG
     
  12. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  13. leonwilliams

    leonwilliams Registered User

    965
    180
    43
    That looks ok but do a bit of research first make sure you get the best one.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information