1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Google Earth down?

psychopomp1 Aug 30, 2018

  1. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Not getting any Google imagery today despite getting a full "LTE" signal in the MMI. Getting Live Traffic info without any issues though. Anyone else having the same issue? My Audi Connect sub expires on 7th Sept, surely Google earth should work right up until that date?

    Cheers
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. Gingertom

    Gingertom Member TFSI Owners Group Audi A4 S-line owners group S tronic

    30
    22
    8
    Same thing happened to mine around 1:30pm today. The google map which was displayed resorted to the Google Earth startup screen while driving. When I restarted the car a short time after map defaulted to standard non google map display. I've still 11 months left on Audi Connect sub.
     
    psychopomp1 likes this.
  4. SwordfishCoupe

    SwordfishCoupe Member

    73
    49
    18
    Same problem after just driving home.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
    psychopomp1 likes this.
  5. taylorc

    taylorc A4 BE Quattro S-Tronic

    180
    34
    28
    Yep, down for me too!


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
    psychopomp1 likes this.
  6. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Thanks fellas, looks like it’s a nationwide issue. Hope Audi fix it soon...sat nav looks rather dull without the imagery lol
     
  7. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi S3 Audi S4 Audi RS3 quattro

    617
    845
    93
    Maybe there bring back out street view they rudely took away from us in December ; )
     
  8. Hambee1234

    Hambee1234 Active Member Team Brilliant Black TDi Audi A4 Black Edition S tronic

    174
    134
    43
    Same here guys. Down too . I thought the wife had done something to the car haha . (Need to apologise now )
     
  9. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group

    10,462
    4,003
    113
    Street view was taken away by a map update that changed the zooming in settings. Thus it would need to be reinstated by another map update to the mmi...
     
  10. Paul Golding

    Paul Golding Active Member Team Brilliant Black TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group S tronic

    317
    183
    43
    Still down today for me.
     
  11. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    All working again this pm!
     
    Last edited: Aug 31, 2018
    q5man likes this.
  12. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  13. craigomills

    craigomills Active Member Team Ibis TDi Audi A4 Audi Avant Owner Group quattro S tronic

    112
    39
    28
    Still down for me. Went off yesterday with a message saying data connection required. Now it's just sat on the Google Earth initializing page.

    Add this to the fact I have lost all of my POIs that were speed cameras and no ability to 're install onto an SD card.

    Not impressed Audi.
     
  14. SwordfishCoupe

    SwordfishCoupe Member

    73
    49
    18
    Re POI Just change the map view to standard or traffic and should come back.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
  15. craigomills

    craigomills Active Member Team Ibis TDi Audi A4 Audi Avant Owner Group quattro S tronic

    112
    39
    28
    Thanks mate but that's not the problem. I had a load of speed camera POIs saved onto an SD card via a desktop app that you used to get theough the myaudi website. The POIs have disappeared from the MMI and there is nothing on the myaudi website to allow me to reinstall them.

    Really annoying.
     
  16. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Spoke too soon....its down again :( Getting the screen below at all times now:

    [​IMG]screenshot pc

    I've let my dealer (Highland Audi) know that it appears to be a problem at Audi's end, they said they will check their systems and get back to me.
     
  17. Gingertom

    Gingertom Member TFSI Owners Group Audi A4 S-line owners group S tronic

    30
    22
    8
    Yep, same here this pm. Very odd. Started off on short journey with standard map displayed despite google earth map selected. After a couple of minutes the screen went momentarily blank then switched to full Google earth map view and stayed there. Great I thought. Completed short journey and switched off vehicle.
    On restart the map resorted back to standard. Checked settings - no change. Google Earth still selected but not displayed. During journey map change from standard map to Google Earth splash screen but didn't load. Completed journey.
    Restarting vehicle for third short journey and hey presto Google Earth display was back again in all its glory without delay only to once again resort to standard map view a short time after. No fiddling by me. Google Earth selected. Standard and Traffic maps able to be selected and displayed.
    No idea what's happening.
     
  18. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group

    10,462
    4,003
    113
    I'll check mine tomorrow, but this does happen from time to time. Whether it be Audi or google's responsibility we won't know...
     
  19. Evil Derboy

    Evil Derboy Well-Known Member Team Daytona Audi RS5 Owners Group

    574
    504
    93
    Same here earlier but back up again tonight. Perhaps this and all the server errors on the myAudi app are related?
     
  20. craigomills

    craigomills Active Member Team Ibis TDi Audi A4 Audi Avant Owner Group quattro S tronic

    112
    39
    28
    Still not working FFS
     
  21. Kevin Gall

    Kevin Gall New Member

    24
    4
    3
     
  22. Kevin Gall

    Kevin Gall New Member

    24
    4
    3
    Yup mines still same!!! Standard map!!
     
  23. Mr_H

    Mr_H New Member

    2
    0
    1
    Mine down to since Friday, just went out and google map came on but was blurry/ out of focus.
    On way back standard map only.
     
  24. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Google Earth was back online around 7pm when I went out, however I won't get too excited just yet as it came back briefly yesterday pm before going offline again.
     
    Kevin Gall likes this.
  25. Mr_H

    Mr_H New Member

    2
    0
    1
    Mine worked for about an hour about 9am today but not since then, I thought it was a problem with my car until I found this thread, thanks.
     
  26. Kevin Gall

    Kevin Gall New Member

    24
    4
    3
    Mines back working normal all good

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
     
    psychopomp1 likes this.
  27. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group

    10,462
    4,003
    113
    Tried mine this morning, no joy...
     
  28. sunshinewelly

    sunshinewelly Active Member

    253
    124
    43
    Mine is very hit and miss. I have noticed that when it does work that one screen might not have the same detail as the other screen
     
  29. Mortey

    Mortey New Member Team Ibis TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group Manual

    24
    6
    3
    Mine was down today. It was fine yesterday.
     
  30. Daggerit

    Daggerit Well-Known Member Team Floret Silver TFSI Owners Group Team V6 Audi S4 Audi Avant Owner Group quattro

    3,034
    1,503
    113
    After a little blip on Saturday, mine has been working fine. Including this morning. Strange that it's a little inconsistent with who and when it affects?
     
  31. craigomills

    craigomills Active Member Team Ibis TDi Audi A4 Audi Avant Owner Group quattro S tronic

    112
    39
    28
    Mine was working okay yesterday, it was very laggy and slow but today it has stopped working again...
     
  32. Mortey

    Mortey New Member Team Ibis TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group Manual

    24
    6
    3
    Just looked on Audi's Twitter feed, they are working on it.
     
  33. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  34. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Its seems to be ok now for the last few days....touch wood!
     
  35. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Oh dear, Google Earth seems to be down again. Not getting any imagery for the last day or two. Anyone else experiencing the same?
     
  36. cosmicblue

    cosmicblue Active Member TeamMisano Audi RS4

    543
    165
    43
    Happened to me last week, just reselected the Google Map option and it all came back - wondered if the mapping image 'tile' providers - i.e. Bluesky/Infoterra were down...
     
  37. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member TFSI Owners Group saloon Audi A4 S-line owners group

    10,462
    4,003
    113
    Worked flawlessly in our three hour journey today...
     
  38. motty225

    motty225 Member

    61
    38
    18
    Also had no problems today
     
  39. L_G

    L_G Active Member Team Daytona Team V6 Audi S5 Sportback

    148
    58
    28
    Had this two days ago, reselecting google maps rather than standard in the map settings menu and everything was rosy in the garden again.
     
    psychopomp1 and cosmicblue like this.
  40. psychopomp1

    psychopomp1 Active Member

    466
    151
    43
    Yeah, managed to fix this by simply reselecting google maps in the settings...for some strange reason google maps gets deselected by itself every now anmd again. I should have have checked the settings before posting on here....duh! Sorry :(
     
  41. L_G

    L_G Active Member Team Daytona Team V6 Audi S5 Sportback

    148
    58
    28
    Once I figured out that the settings were linked to each key I don't recall having to change anything on my old B8 A5 so it is a bit disappointing that such things are needed for the current edition
     

Share This Page