1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

first oil service, oil level ?!?

zippster Jul 7, 2018

  1. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi RS3 Audi S3 Audi S4 quattro

    548
    753
    93
    Hey all

    just back from my first oil service in the S4 and noticed that the level via mmi is about 80~85% . ever since I have the car its always been filled to the max.. does this sound correct.?

    of course the service department are now closed so I cannot contact them till Monday.

    any thoughts , suggestions ? any ideas what oil I'm using as I may have a top up in the garage is needs be

    on the report it just says 'X AG 052 577 M4 Eng.OIL 2.0 47.00 each' (not helpful!)


    Thanks in advance

    Andy..
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. Nham68

    Nham68 Active Member Team V6 Audi S4

    210
    160
    43
    Probably cost cutting. I noticed with mine it was about 80% after 1st service,
    maybe the other reason is the risk to overfill .. doesn’t take much , then it’s time and money to drain a bit off ...
     
    zippster likes this.
  4. Keef

    Keef Well-Known Member Team Daytona Audi S4

    1,431
    1,076
    113
    I wouldn’t put too much faith in the mmi read out. Had my first oil service last week, first thing I did was to check the mmi and it only said half full, checked again the next and it was full
     
    zippster and Daggerit like this.
  5. Daggerit

    Daggerit Well-Known Member Team Floret Silver TFSI Owners Group Team V6 Audi S4 Audi Avant Owner Group quattro

    2,744
    1,270
    113
    Mine has been 50-80% on the MMI gauge since new. Fluctuates a lot I find.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    zippster likes this.
  6. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi RS3 Audi S3 Audi S4 quattro

    548
    753
    93
    So what I’m hearing is don’t worry about it right??
     
    cuke2u and Daggerit like this.
  7. Daggerit

    Daggerit Well-Known Member Team Floret Silver TFSI Owners Group Team V6 Audi S4 Audi Avant Owner Group quattro

    2,744
    1,270
    113
    That’s what I’d say. And bear in mind (if you didn’t know already) that the MMI gauge is only the last 1L of oil so in reality it’s not very low even when it’s at the ‘min’ mark.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    zippster likes this.
  8. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi RS3 Audi S3 Audi S4 quattro

    548
    753
    93
    Hmm so checking it after the football seems a little low??

    Happy not to worry if you guys say so.. but not 80% anymore
     

    Attached Files:

  9. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi RS3 Audi S3 Audi S4 quattro

    548
    753
    93
    image.jpg
    Found these.. any good?
     
  10. Daggerit

    Daggerit Well-Known Member Team Floret Silver TFSI Owners Group Team V6 Audi S4 Audi Avant Owner Group quattro

    2,744
    1,270
    113
    That’s spot on. As long as it’s between the two you’ve nothing to worry about bud.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    zippster likes this.
  11. zippster

    zippster Well-Known Member Team Mythos Team V6 Audi RS3 Audi S3 Audi S4 quattro

    548
    753
    93
    Ok ok ok .. I’ll let it go.. just never seen it less than max .. oh and now when I turn the ignition on I get a oil readout saying level ok !! NEVER seen that before !!
     
    Daggerit likes this.
  12. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  13. WesT-gefül

    WesT-gefül Active Member Bronze Supporter

    469
    155
    43
    I asked about this. The MMI only measures a very small amount. Something like only 1L
     
    zippster likes this.
  14. WesT-gefül

    WesT-gefül Active Member Bronze Supporter

    469
    155
    43
    If you open the bonnet you get that message. Re the oil. Also saw that on a post when I asked a similar question once.
     
    cuke2u and zippster like this.
  15. Nickfrog

    Nickfrog Active Member

    388
    214
    43
    Surely it's because the oil drains, particularly through the filter and the service guy didn't top after 30 minutes or so.
     
  16. vinvinian

    vinvinian Active Member

    180
    166
    43
    Mine was same .ran it around for a week no change .literally put 4 cap fulls in .now showing full !

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     

Share This Page