1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

Close windows when locking car

Damian Owen Apr 21, 2020

  1. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    Hi guys,
    is it possible to get the windows to close when locking the car with the remote?
    I have just purchased VCDS, not that I have figured out how to program (code) things with it yet.
    Regards.
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. Daveyonthemove

    Daveyonthemove Well-Known Member VCDS Map User

    1,829
    624
    113
  4. LEE69

    LEE69 07 170 DSG

    2,888
    542
    113
    a3 8p i guess posting in the a3 8p section ;)
     
    Damian Owen and NHN like this.
  5. Daveyonthemove

    Daveyonthemove Well-Known Member VCDS Map User

    1,829
    624
    113
    OK. So is it a base model car without that module fitted, or an S3 with that module fitted. You must already know, so why didn't you tell the OP?
    You see, the more information given in these sort of posts, the easier it is to answer without asking the obvious questions first.
     
    LEE69 likes this.
  6. LEE69

    LEE69 07 170 DSG

    2,888
    542
    113
    Google ross tech and then the 8p section see if there is anything on there. Also, Ross-Tech is the manufacturer of vcds so what they don't know....
     
    Damian Owen likes this.
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    Facelift cars with 063 central electrics dont appear to allow hold button, start to roll up & let go, preface lift with seperate 279 module 09 & 46 433 conv module do allow, but 063 allows hold button & let go when roll up has completed.
     
    Damian Owen likes this.
  8. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    Sorry I thought I was posting in the A3 8p sportback forum hence the no further details. It is a 2009 facelift model.
     
    LEE69 likes this.
  9. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    If I press and leave go the windows roll up
     
  10. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    No idea if the module is fitted. How must I already know? What is an OP?
     
  11. Daveyonthemove

    Daveyonthemove Well-Known Member VCDS Map User

    1,829
    624
    113
    That reply was aimed at Lee, which is why I quoted him. You don't know if the module is fitted unless you have VCDS or OBD11 which can read your car's modules and code them in some instances. By providing the model and age of your car, people like NHN have a better idea of what your car is fitted with and can advise you better.
    Oh, and 'OP' is You (Original Poster).
     
    Damian Owen likes this.
  12. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  13. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    09 is on cusp of the changeover, be interesting to know if it's 063 or 279 central electrics, I suspect the latter.
     
    Damian Owen likes this.
  14. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    Now you have Vcds , look at the door module and then . Just check RT
     
    Damian Owen likes this.
  15. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    Ah ok thanks.
     
    Daveyonthemove likes this.
  16. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    If you have vcds, what's the part number for module 09.
     
  17. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    RT?
     
  18. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    I will plug it in tomorrow and have a look.
     
  19. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    RossTech
     
  20. bronco

    bronco Vancouver BC Canada

    41
    14
    8
  21. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    You can't code the car to roll up with one lock press, you have to hold the lock button until it starts, it's not possible without an aftermarket solution.
     
  22. ab1702

    ab1702 Registered User

    895
    263
    63
    I have a 2009 sportback S Line and mine goes up or down with the remote by holding the lock or unlock button in and will stop when I let go.
    I assumed they all did it.
    Can’t remember the last vag vehicle I had that didn’t do it and I’ve had a few. 2 8p a3’s (2007 & 2009), golf (2000), Leon(2004), Leon (2013) and a 2013 vw transporter.
     
  23. bronco

    bronco Vancouver BC Canada

    41
    14
    8
    Yes, it's not gonna work with one press.

    Press and hold the lock button to close all windows, press and hold the unlock button to open all windows together. The windows will keep moving as long as you hold the button down. Once you let go, the windows stop moving, whichever position they're in.

    P.S. Looks like my second link (in my previous reply) did not work as that was link to a search. Sorry :-(
     
  24. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    My car is an S3 2010 model and here is my module code ( HW: 8P0 907 063 A ) so if you have this then it should open / close on key fob as mine does
     
  25. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    32,314
    2,512
    113
    By holding the buttons constantly I assume.

    He wants to do with one press & release, of which isn't possible.
     
    ch1z64 likes this.
  26. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    Yes i need to hold the button in
     
  27. Troubs12

    Troubs12 Active Member VCDS Map User

    369
    182
    43
    Hi I’ve just been playing and have just enabled bit 6 in byte 3 in my convenience unit (comfort function automatic closing) and now when I lock the car and hold the button till the windows start moving I can stop pressing and they continue to close. So it’s almost there and is kinda possible.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    samisnake and Damian Owen like this.
  28. Aaron Wiles

    Aaron Wiles Registered User

    21
    13
    3
    I have an 08 Cabriolet and used Carista to make this possible on mine. You do however have to hold the unlock button down to open and the lock button to close, doesn’t do it automatically.
     
  29. Troubs12

    Troubs12 Active Member VCDS Map User

    369
    182
    43
    Hi I’ve not used Carista before I enabled that bit I used to have to hold the lock button to close and it would stop when I released it. Now however the holding of the lock button (or pressing it again and holding) starts the close and it continues even I i release the button until they are fully closed. Like I said before it’s not 100% there as I’d like it to just close from a single press but it’s a step in the right direction


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  30. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    Thanks for the information guys, it's all sorted now.
     
  31. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    Pass on the info on how you did it as it will in time help others ,
     
  32. Damian Owen

    Damian Owen Registered User

    35
    6
    8
    Yeah sorry, good point. I just enabled bit 6 in byte 3in my convenience unit and this worked a treat.
     
  33. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  34. Troubs12

    Troubs12 Active Member VCDS Map User

    369
    182
    43
    Sweet glad that worked for you buddy. I’m still trying to see if I can get mine to do it without having to hold the button for a few seconds but it’s kind of a first world problem lol at least they close.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  35. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    The answer to this story is what @NHN Already said it can' t be done on signal press . Please ( LISTEN); as you will learn
     
  36. Troubs12

    Troubs12 Active Member VCDS Map User

    369
    182
    43
    Sorry man I was also told that it wasn’t possible to have folding mirrors on remote and have still be able to use the mirror switch on the door card to fold them in when I want but I’ve done that. I was also told that it’s not possible to fit park assist to a 2004 A3 but I’ve done that. Just because someone hasn’t done it yet doesn’t mean it’s not possible.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Andreashadji, samisnake and ahtcap like this.
  37. ch1z64

    ch1z64 C'mon you's bhoy's in Green Silver Supporter VCDS Map User

    4,203
    930
    113
    I have folding mirrors on remote and on switch and i have an 8P model but had to get module reprogrammed to do that using Eeprom software , as to the the park assists on your model 2004 i wouldn't know about that and wish u every success in trying to get remote to work on single press , if you do your onto something big like getting an Android head unit to work as a plug n play
     

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information