Boost Pressure Regulation

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
facing the same problem again, this time I'm ready to sell the car!!!
1 Fault Found:

000665 - Boost Pressure Regulation
P0299 - 002 - Control Range Not Reached - Intermittent - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 10100010
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 2
Reset counter: 255
Mileage: 179370 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 2916 /min
Load: 52.1 %
Speed: 122.0 km/h
Temperature: 87.0°C
Temperature: 27.0°C
Absolute Pres.: 900.0 mbar
Voltage: 13.970 V


Readiness: 0000 0000

Any thoughts where I should start?
 

NHN

Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
Site Sponsor
VCDS Map User
Joined
Jan 14, 2008
Messages
35,038
Reaction score
3,485
On which engine?
 

can31

Registered User
Joined
Mar 16, 2017
Messages
76
Reaction score
10
Boost leak. Look beneath your car, check intercooler piping, if there is some oil in connections then you what is it. Maybe your I/C has leak or some of the PCV piping.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
Boost leak. Look beneath your car, check intercooler piping, if there is some oil in connections then you what is it. Maybe your I/C has leak or some of the PCV piping.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
I'm having problems building boost, but then suddenly the car has power!!
 

can31

Registered User
Joined
Mar 16, 2017
Messages
76
Reaction score
10
Does it feel like pumping boost? Like you have variations in power?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 

can31

Registered User
Joined
Mar 16, 2017
Messages
76
Reaction score
10
I'm almost 100% sure you have a leak. Probably on I/C.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
Checked for leaks, did have a few small ones but still the same problem, struggling to build boost but once built it would go to 1.7. Could it be the DV? I suspect I have a copy of the GFB DV+ as it wasnt ordered from their website.

Sent from my TA-1004 using Tapatalk
 

can31

Registered User
Joined
Mar 16, 2017
Messages
76
Reaction score
10
If you have tuned car, then dv is also probably the cause.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
No issues with the DV, im only having this problem while going uphill when the engine is under load!!

Sent from my TA-1004 using Tapatalk
 

can31

Registered User
Joined
Mar 16, 2017
Messages
76
Reaction score
10
Have you checked the cam follower? Do you have a vcds to record fuel pressure?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
Cam follower is good. Currently having the cylinder head removed to change valve stem seals, found oil on the injectors.

Sent from my TA-1004 using Tapatalk
 

Donfero

Registered User
Joined
Sep 17, 2016
Messages
612
Reaction score
171
Found a leaking DV, engine head going back in tomorrow with a new DV. Hope thats the problem.

Sent from my TA-1004 using Tapatalk
 
Top