1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi connect

gforrow Jul 18, 2018

  1. gforrow

    gforrow Member

    32
    8
    8
    So as some may know, I purchased a 65 plate A1 a few months back. One of the things that appealed to this particular car was the tech pack, and as per description, Google earth, traffic, poi’s etc.

    Thing is, I purchased a SIM card, inserted it, and got it working, well some of it. Navigation is set to show Google earth and it does, but nothing else. I don’t get google traffic or anything like that. Audi connect services work on the screen.

    Anyone have any suggestions, I believe it should work on this model. The manual is useless when it comes to Audi connect. The sales brochure for this car states Google earth, poi’s traffic etc, with SIM card, which I have.

    Before I go back to the tech expert at the stealership, I though I’d ask some real experts.

    Cheers
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. gforrow

    gforrow Member

    32
    8
    8
    Further to this, it appears that google traffic is not an option.

    I have also lost my online traffic info, now get a message to state online traffic is not available. Works fine in the A4 though so it’s not a service problem.

    I used to be able to see license info on the web, but all the my Audi website does these days is crash

    Anyone know how to get online traffic back? SIM card is fine, rest of connect works
     
  4. gforrow

    gforrow Member

    32
    8
    8
    My Audi seems to be working again, although no license info.

    Online traffic is turned on in the car, yet I only get TMC in the corner, not online.

    My Audi website tells me to enter pin in the car, I can’t find anywhere to enter it.

    Might have to visit the dealer on Friday, when I have a day off, what are the chances of the dealer knowing what to do?.
     
  5. mcaddy

    mcaddy Member

    43
    29
    18
    I've also lost my online traffic data, it started to get a bit flakey a few weeks back but rarely works now. Am away this week but will be speaking to the dealer when I get home, slight frustration is it's only just outside the warranty period.
     
  6. RJ-8V

    RJ-8V Active Member Team Daytona Audi A3 S-line owners group

    310
    78
    28
    sounds like a server error at Audi. Disable your data module, leave it for 20min or longer disabled and then enabled it again.

    A3 8V Facelift Limousine
     
  7. gforrow

    gforrow Member

    32
    8
    8
    Tried the disable trick, re-enabled after an overnight break, and no different. Looks like an email to the dealer is required, although I am sure I will be met with blank ideas.
     

Share This Page