1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

abs fault

allyv Nov 11, 2018

  1. allyv

    allyv New Member

    6
    0
    1
    hi any help would be very much appreciated. a3 1999 1.8t does not have t/c when in for M.O.T car failed on front brakes being applied by abs can hear pump cutting in, if car jacked up and spin either front wheel with ignition on ABS pulses on/off. no fault codes stored brake lights all ok new front calipers,pads,discs and flexi pipes fitted fault still presen,t all fuses ok sent abs unit to be checked/ repaired refit and test fault still present when car driven its fine and abs works as it should.
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. allyv

    allyv New Member

    6
    0
    1
    no one ?? how about if abs unit not programmed for no t/c ??
     
  4. thegoal007

    thegoal007 Another S3 owner....

    822
    28
    28
    sorry, i cant help, but that's an interesting one.
    So are you saying the abs is constantly putting the brakes on/off - how was it driving up until you took it for an MOT?
     
  5. allyv

    allyv New Member

    6
    0
    1
    CAN DRIVES AND FEELS FINE NO ABS LIGHT ON AND WHEN TRY TO LOCK UP BRAKES ABS WORKS, FAULT ONLY WHEN FRONT WHEELS ON ROLLING ROAD OR JACK UP FRONT AND SPIN WHEELS , ITS JUST AS IF T/C IS WORKING BUT THE CAR DOES NOT HAVE IT.
     
  6. Stuart B

    Stuart B Well-Known Member

    3,150
    682
    113
    Is this a FWD or Quattro?
     
  7. allyv

    allyv New Member

    6
    0
    1
    fwd
     
  8. allyv

    allyv New Member

    6
    0
    1
    anyone near bracknell and got vag com also knows what abs should be coded to without t/c ???
     
  9. steve l

    steve l New Member

    19
    3
    3
    Check the wiring on front abs sensor plugs I had same issue on our mk4 golf found a corroded wire
     

Share This Page