1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 B7 Cab - Roof only opening a few inches then stopping?

bjn201 Sep 12, 2018

  1. bjn201

    bjn201 New Member

    2
    0
    1
    Hi There

    I just bought my 2008 B7 Cabriolet, and the roof worked during the test drive.

    However having tried again on my own, the roof only opens a few inches then stops.

    The dash also has the roof light flashing on startup (but it disappears).

    The guy I bought it from said "fiddle around with the roof storage tray in the boot" - I have tried this but no avail - anybody have any clear instructions for what to check in the boot?

    First ever Cabriolet so detailed guidance appreciated for a newbie!

    Thanks!
     
  2. Avatar

    Google AdSense Advertisement


  3. jake06

    jake06 New Member

    12
    5
    3
    sounds like a sensor issue with the black tray where the roof folds into try pushing it up and locking it in with the lever that's what's causing your issue when it's not sat in the correct position

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
  4. bjn201

    bjn201 New Member

    2
    0
    1
    Thanks for your reply. Should it be up or down?

    Currently its down and the lever is on the right hand side. I tried putting it up and down using the lever and then retrying the roof but same issue.

    Thanks!
     
  5. RAF_S7

    RAF_S7 Well-Known Member Team V8 Gold Supporter Team Sepang Audi S7 A7 Owner Group Black Edition

    1,374
    756
    113
    This may help. Search YouTube.

     
    Last edited: Sep 13, 2018
  6. LawrenceH

    LawrenceH Active Member

    196
    57
    28
  7. 8h3tdi

    8h3tdi Member

    106
    13
    18
    I recently had this problem. It was the position sensor in the roof. Does it work if you give it some assistance before it gets stuck?

    If so I don’t reckon it’s the motor it’s either the relays in the boot ( one of mine was corroded but then someone had played around with mine in the past and had a plastic bag round them) but it stopped after a few inches. the same thing even after getting the motor refurbed.

    the part number is Audi A4 Cabriolet Roof Potentiometer 8H0959613A (8H0959613A)

    if your local we can swap the sensor over, off mine to see if it fixes it.
     
  8. davidmbell

    davidmbell Member

    62
    7
    8
  9. Marklar

    Marklar Member

    59
    11
    8
    I agree with David, sounds like stuck brushes in the motor. It's a straightforward job to fix and although you can do a temporary repair, the problem will return. My advice is to do what I did and replace the brushes and guides with a VagPro kit. End of problems. (See link in above post)

    Hope you get it sorted soon. I know how frustrating it can be.
     

Share This Page