1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

2020 Audi A4 myAudi Login Issues

WarwickBoy Nov 25, 2019

  1. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    Hi guys,

    I'm sure a few new A4/S4 with the new touchscreen MMI are here. Picked up mine this weekend and while the car is great struggling with the MMI, I have
    1) Successfully created an account which I can login to https://login.audi.com/
    2) Successfully created a key user in the car
    3) Successfully used the myAudi app on my iPhone which shows the car and status (range, mileage, lock status etc) and can remotely unlock the car from the app.

    However various Audi Connect services in the car itself are not working. Specifically I can't sent sat nav addresses to the car from the app (I don't see the 'Received destinations and tours' alongside last destinations, favorites and contacts in the 'Select destination' dialog,

    Just checking whether new model users have managed to login to the car. I can't seem to get through the setup wzard in the car (using the same email address username and password as I used in the app). I always seem to get "You could not be logged in, please try again later". My dealer said the MMI system was notorious for having weekend outages (tried to get it all set up the week) but it is now Monday :)

    Any other new model users done this OK, or have any tips to resolve?

    upload_2019-11-25_19-5-21.png

    Screen shot 3 is the error I always seem to get.

    Thank you in advance,

    WarwickBoy
     
  2. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  3. Soot1e

    Soot1e Active Member

    339
    180
    43
    Have been getting the “You cannot be connected” since I picked my car up 3 weeks ago. Audi customer services informed me today when I rang for the 4th time, that the “global” problem has not yet been sorted, nor could they offer any idea as to when this problem will be resolved. Their advice - “Just keep trying on a daily basis”!!!!!!!
     
    WarwickBoy likes this.
  4. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    Thank you Soot1e for your response. Glad it is not just me. I’ll give Audi CS a call myself. As a brand new customer coming from BMW this is not a great first impression of their technology but I’ll admit the car is great. I guess we are relatively early adopters, one of the first cars to have the new interface, but these issues should really be sorted out in testing. 3 weeks!!!!
     
  5. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    Can you not use a pin now, used to be easier than using a email...
     
  6. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    Soot1e (or anyone else having this issue) What services are we actually missing out on by not being able to complete set up and log in?
    1. I think that the Emergency call is one (so if we crash and the air bags go off, perhaps the SOS call does not work?)
    2. I can't seem to get the 'Send to car" work from Google Maps on a PC or the myAudi app. I assume this is the case?
    3. Anything else?

    Would be good to be armed with 'what I am missing' when I call customer services to complain and seek compensation for services not being delivered :smiley:


    Greyed out services?
    upload_2019-11-26_11-10-17.png

    No received destinations and tours?
    upload_2019-11-26_11-12-40.png
     
  7. Soot1e

    Soot1e Active Member

    339
    180
    43
    SOS is linked to onboard SIM so that should not be affected. Certainly the nav send to car from the app is affected and on iPhone and iPad I get a server error message when attempting to get All equipment details. I think if you have any POIs these are also restricted by not being able to log in.
     
    WarwickBoy likes this.
  8. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    If the key hasn't been designated to the owner of the car by the dealership ill affect the SOS?

    As for the services outage, Audi has claimed this was all fixed on the myaudi website...
     
  9. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    I tried again just now and no luck for me. I’ll phone Audi UK CS tomorrow and see what they say.
     
  10. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    The only service not working for me is texting from the car, this seems to happened since the licenses rolled over to another year from it's standard three years free connect. Don't know why this is so and haven't had the time to look into yet. I just assume that the car is sending texts through the phone anyway..
     
  11. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    Thank you cuke2u. Do you have a 2020 model A4 and by any chance is your login a gmail or google account? I read elsewhere that these often work better with the Send to Car feature from the MyAudi app.
     
  12. Avatar

    snack-media
    Advertisement


  13. DaveW

    DaveW Well-Known Member

    1,433
    668
    113
    I remember this happening on my old C7, but don't know if it's applicable to the B9; there was a separate licence for SMS dictation and Audi had only extended the "main" licence for me. I had to pester Audi CS for ages to extend the dictation licence as well.
     
  14. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    No sorry I have a 66 plate A4 and I use the same login in to Google send to car as my MyAudi registered email and passwords. However to first log on to the MMI connect I used a pin generated by MyAudi..
     
  15. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    Thanks, this is what I am thinking. I need to go back into the licenses and check...
     
  16. Fozzie1960

    Fozzie1960 Active Member

    314
    178
    43
    I'm still able to send texts from mine. It wouldn't work though until I ticked the text declaration, which I don't recall doing when I got the car.
     
  17. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    Thanks, is that within the mmi or the phone itself?
     
  18. Fozzie1960

    Fozzie1960 Active Member

    314
    178
    43
    Within the MMI
     
    cuke2u likes this.
  19. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    Ok thanks for the info, to avoid being accused of hijacking another's thread I will probably start a new one on this for other users info once I've looked at my MMI.
     
  20. WarwickBoy

    WarwickBoy Active Member

    226
    78
    28
    Update on my issues and perhaps the one that Soot1e has.

    Spoken to my dealer, and they say that for the "Send location to car",
    1) The apps needs to show a share function
    2) The car needs to have "Received Destinations and Tours"

    Although all looks good in my Audi and at the back end, I'm going to have to have a dealer visit to investigate this with a view to resolve.

    I also confirmed
    3) For 2020 Audi A4 the app to use in "myAudi" not the "Audi Connect" or any other app

    Hopefully this information is useful to anyone having a similar issue. I'll report back after my dealer visit.

    Correctly working myAudi app has Calculate route
    upload_2019-11-29_10-52-15.png

    Correctly working MMI has "Received destinations and tours" in navigation
    upload_2019-11-29_10-52-48.png
     
  21. cuke2u

    cuke2u Well-Known Member

    12,823
    5,222
    113
    We've not used Audi Connect for a while now, even with pre 2020 cars...
     
  22. Jesper Hyldager

    Jesper Hyldager New Member

    1
    0
    1
    Hi there,
    Just bought a brand new A4 2020 model. Having the exact same issues. Have you found any work around for this issue?
    Thanks
     
  23. HMG1K

    HMG1K Active Member

    143
    35
    28
    Did your dealer set up your account and activate the keys beforehand; thus registering for Connect services, etc?

    Mine did originally against. My latest dealer asked me to change my password to the generic and they logged in and have done all the registering of keys and services against my account. I have now changed it back to my own password.
     
  24. leedodds1

    leedodds1 Member

    23
    25
    13
    I had the same issues. You have to create a PIN on the app first, it doesn't allow you to login without the PIN for some reason.
     
  25. SteveHRS

    SteveHRS New Member

    3
    0
    1
    RSQ3 Audi Connect issues

    Looks like I'm not the only one with Audi connect issues!

    Took delivery 4 weeks ago & it's taken almost 3 weeks to get the app on my iPhone to work.

    The MMI wants me to log in each & every time & start the car, even after a fuel fill up I've got to enter my user name & password.

    I've complained to Audi (no response) to the dealer & to Audi Digital but still no success.

    It's an absolute disgrace, I've been given a raft of excuses from "there's server issues to the car needs time to update" & right now I'd hand the car back.

    Has anyone managed to find a way around this continuous login farce by chance?

    It's not rocket science, the X3 we replaced this with works perfectly fine..

    Help please,,
     
  26. Airfan

    Airfan New Member

    5
    3
    3
    Following could be the issue (dates are DD/MM/YYYY)

     
    MELenium likes this.
  27. SteveHRS

    SteveHRS New Member

    3
    0
    1
    Cheers Airfan, the wife's out at the mo but I'll try later. Sorry to say but BMW wins not issues on tech!
     
  28. pyrotenax

    pyrotenax Member

    30
    4
    8
    There are still issues ... via web or via mobile , its now 13th
     
  29. SteveHRS

    SteveHRS New Member

    3
    0
    1
    Audi should. be ashamed of themselves, this app's been operating for years
     
  30. pyrotenax

    pyrotenax Member

    30
    4
    8
    bring back upload POI :(
     
  31. Airfan

    Airfan New Member

    5
    3
    3
    I got the car 3 months ago and I wasn't able to set myself as key user. It was telling me there is connection issue. I've decided to wait after the update to try again. Now in myAudi app it says I have to go to the dealer in order to register as key user although I've been there already and I've signed the contract to become a key user. Strange...
     
  32. leedodds1

    leedodds1 Member

    23
    25
    13
    Tip, if you get it working don't try to add another user. I've just tried adding my wife as a local user to see if it would save the electric seat settings and now cannot log back in with my MyAudi user. "Try again later"
     

Share This Page

Do Not Sell My Personal Information