Climate control problem?

id_doug

Registered User
Joined
Aug 18, 2006
Messages
17
Reaction score
0
Points
1
My wives A4 climate control does not seem to be working correctly. If you adjust the temperature control up or down you can get hot or indeed very cold air blowing through the vents. Sugesting the AC works. However, if you leave it on auto it does not adjust the speed or temperature up or down accordingly. Is this some sort of sensor failure or something?

Any ideas?
 
interesting, I have a similiar problem, in that the AC works but only when the temp is in the LOW setting

any other setting it blows hot/warm -- the auto adjustment of the temp is fubard

i have had VAG-COM on it and get the following code

VCDS-Lite Version: Release 1.1
Sunday, 30 September 2012, 13:28:36.
Control Module Part Number: 8E0 820 043 K
Component and/or Version: A4 Klimaautomat 1016
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 63351
VCID: 29257EA7C0F7
3 Faults Found:
00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113)
41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent
00735 - Potentiometer in Positioning Motor for Air recirculation Flap (G143)
30-00 - Open or Short to Plus
00474 - Shareware Version. To Decode all DTCs
49-10 - Please Register/Activate - Intermittent
 
Any idea what any of that means? :lol:
 
I'm guessing stepper motor / vent flapper motor. They live behind the glovebox. Can you cycle through basic settings using vcds lite? If not try and get the full version to run some basic tests.
 

Similar threads

Replies
13
Views
15K
Replies
1
Views
2K
Replies
0
Views
98K