1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Xtrons DD HU... how can do i hook up the OE rear amp and speakers

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by Wheelmanwayne, Sep 13, 2013.

  1. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Can anyone shed any light on this for me please ive fitted an xtrons DD HU last year as my OE unit died on me but since fitting it i cant work out where or how to wire the OE amp and rear speakers into it? can anyone help me please?
    #1
  2. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Bump any assistance greatly appreciated
    #2
  3. AK47UK
    Offline

    AK47UK Member

    Joined:
    Sep 26, 2013
    Messages:
    414
    Likes Received:
    31
    What model Xtrons do you have and what speakers do you have in your car? I have the A3 specific Xtrons and I had to use RCA inputs from my quadlock to connect to the RCA outputs of the headunit to provide my Bose amp with audio feed.
    #3
  4. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    It's an xtrons td602 hu and it's running the original speakers from symphony 2 system with the powered amp in the parcel shelf
    #4
  5. AK47UK
    Offline

    AK47UK Member

    Joined:
    Sep 26, 2013
    Messages:
    414
    Likes Received:
    31
    Is it quad lock? Do you have the pin diagram from the top of your original headunit and can you look at which pins are connected on your cars quad lock too. I had to do this to work out what pins should be where.
    #5
  6. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Sorry for the delay here are the diagrams from both head units
    O/e
    [​IMG]

    Xtrons
    [​IMG]

    Got sound from the fronts but can't seem to get the rears working
    #6
  7. AK47UK
    Offline

    AK47UK Member

    Joined:
    Sep 26, 2013
    Messages:
    414
    Likes Received:
    31
    Do you have a cable that has the RCA cables like here:

    [​IMG]
    [​IMG]
    #7
  8. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    I have similar cables ie RCA's but not the canbus box? Will I require that?
    #8
  9. AK47UK
    Offline

    AK47UK Member

    Joined:
    Sep 26, 2013
    Messages:
    414
    Likes Received:
    31
    I'm not sure, I am new to canbus and audi. Is yours a canbus car?
    #9
  10. Wheelmanwayne
    Offline

    Wheelmanwayne Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Defiantly canbus lighting I brought some side light bulbs and they was flashing, can't understand if it is canbus wiring for the radio though the head unit powers up and powers the front speakers fine
    #10
  11. AK47UK
    Offline

    AK47UK Member

    Joined:
    Sep 26, 2013
    Messages:
    414
    Likes Received:
    31
    I would suggest that either LR and RR are not connected to the correct wires or the remote on for the rear amp is not connected.

    On your cars loom diagram there is a section that says line out, the RR pin should connect to the Purple (or Purple/Black) wire on the Xtrons loom and the LR should connect to Green (or Green Black). Is this the case? If so then chances are the remote on for the rear amp needs connecting.
    #11

Share This Page