1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Xenon help

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by rob irl tdi, Apr 22, 2012.

  1. rob irl tdi
    Offline

    rob irl tdi Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    1
    [Apr 22, 2012]
    I have a pre facelift s3 that gave off just a normal yellow light. So I replaced the bulbs with new xenon ones and the same is happening.
    They are white when you turn them on then when they warm up they are like a standard dip yellow.

    Has anybody had this problem before ? Possible ballast issues??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 25, 2014]

  3. S3featesV9
    Offline

    S3featesV9 Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,033
    Likes Received:
    12
    [Apr 22, 2012]
    What power did you fit? 4300k etc?
    #2
  4. actualeddie
    Offline

    actualeddie Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    211
    Likes Received:
    2
    [Apr 22, 2012]
    mine are yellow when i first turn them on and within a second switch to blue, like a colour filter moves over it
    #3
  5. Nick090884
    Offline

    Nick090884 Member

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    201
    Likes Received:
    4
    [Apr 22, 2012]
    Hi ya fella, mine do this and ive just ordered new bulb's but there 6000k rather than a lower frequeny, hope ive not got the same issue when i change then you can get the ballast's oem and other on ebay from £30+.
    #4
  6. rob irl tdi
    Offline

    rob irl tdi Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    1
    [Apr 22, 2012]
    I ordered 4300 originals. Turn on in perfect white but disappoint when warm.

    Are ballasts that cheap? Maybe if I bought 1 to try it 1st it might improve
    #5
  7. Nick090884
    Offline

    Nick090884 Member

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    201
    Likes Received:
    4
    [Apr 22, 2012]
    4300k are not as white as higher k's that are on as standard now days, it may seem yellow compared to other road user's xenon's. i should have my bulbs soon so i will let you know before you go spending any more cash on bit's.
    #6
  8. Gops
    Offline

    Gops 6th gear @7000rpm

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,657
    Likes Received:
    290
    [Apr 22, 2012]
    #7
  9. Nick090884
    Offline

    Nick090884 Member

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    201
    Likes Received:
    4
    [Apr 22, 2012]
    Great link dude. the lens could be the problem if rob's are in a poor state the light doesnt go any where ! there's a good few kits online with amazing result's. Also a few youtube video's .
    #8
  10. t8ups
    Offline

    t8ups Site Sponsor Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,308
    Likes Received:
    315
    [Apr 22, 2012]
    #9
  11. Nick090884
    Offline

    Nick090884 Member

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    201
    Likes Received:
    4
    [Apr 25, 2012]
    Hi ya i put in my 6k's today and there less yellow than my standard ones were with a real slight hint of blue. there fine and get brighter when they warm up as there ment to. i dont think it would be the ballast as it would proberly just not work. also like i said before alot of road user seem to the higher kelvin's now days and that might make them seem more yellow to you.
    #10

Share This Page