1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wipers only work on full

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by B5NUT, Feb 27, 2010.

  1. B5NUT
    Offline

    B5NUT Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,583
    Likes Received:
    337
    [Feb 27, 2010]
    So today I found out that the wipers on the car only work when on full speed, so I replaced the wiper stalk as first option, as it looks like the last owner sprayed WD40 in the old one to try and fixed the problem. Any way that did not work, so I'm now left with either the relay wich is being swaped tomorrow for a know working one, or the motor. Anyone else had this problem before I go to the trouble of ripping the motor out.
    #1
  2. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,313
    Likes Received:
    418
    [Feb 27, 2010]
    does the motor park correctly?

    Ie if you turn it off half way thru a sweep, does it park, or stop dead.

    If it stops dead, its probably the motor, if it parks its most likely the relay. HOWEVER the relay is easy and cheap, so change it first anyway.

    If your changing the relay on an early car, get a "99" or "197" relay from a VW/Skoda, as it gives you adjustable intermittant wipe
    Last edited: Feb 27, 2010
    #2
  3. B5NUT
    Offline

    B5NUT Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,583
    Likes Received:
    337
    [Feb 27, 2010]
    Cheers, I think it's most likely the motor as it's not parking. Bugger, wonder here I can get a motor on a sunday!
    #3
  4. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,892
    Likes Received:
    360
    [Feb 27, 2010]
    Mine dont park either, i think it's female.....

    Need to get around to changing it really, too busy on go faster bits than actual required aspects...:asskicking:
    #4
  5. B5NUT
    Offline

    B5NUT Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,583
    Likes Received:
    337
    [Feb 27, 2010]
    It's going for a MOT on Tuesday, so need them fixed ASAP. I'm going to strip the motor out tomorrow and clean it up. I live in hope.
    #5
  6. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,892
    Likes Received:
    360
    [Feb 27, 2010]
    there is no requirement for the wipers to have different speeds, as long as they work then you should be fine.
    #6
  7. B5NUT
    Offline

    B5NUT Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,583
    Likes Received:
    337
    [Feb 27, 2010]
    Yep this is all I can find on ukmot



    The only thing I can think off is as the wipers don't park then they become an obstruction.​
    #7
  8. olds_kool
    Offline

    olds_kool Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    4
    [Feb 27, 2010]
    well worth stripping it down, on my first a4 i had the same problem the grease had moved and covered contacts/track, a quick wipe and it worked perfectly
    #8
  9. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    33
    [Feb 28, 2010]
    #9

Share This Page