1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wipers Not parking

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by patchelect, Mar 15, 2010.

  1. patchelect

    patchelect New Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Yesterday while driving in the rain using the intermittent feature, my wipers suddenly decided that the park position was almost straight vertical! I thought I heard a click as it happened but can't be certain. As we continued on our merry way they began getting closer and closer to the correct position and currently are almost all the way back. Is there anything I can do, adjust, kick?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. quattrojames

    quattrojames Moderator
    Staff Member Moderator Audi A6

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,995
    Likes Received:
    522
    Maybe the wiper mechanism seizing up? Or a relay fault?
     
  4. patchelect

    patchelect New Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
  5. basspower

    basspower Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    i has this prob turned out i needed a new wiper motor.
     
  6. polar

    polar Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Had problem last week. My wipers stop in the wrong position because the motor cut out due the wiper linkage seizing up. A very common problem.

    If you can get the wipers moving get some "Plus Gas" Penetrating lubricant. You can use WD40 it is not as good at penetrating but will still work.

    Take off the black cover, covering the battery and wiper mechanism. Using the Supplied red straw that comes with the spray. soak the linkage ends. Not just the linkaqe parts that attach to the wipers but also the connections behind.

    If the wipers are very stiff then give a helping hand by lightly helping the wipers. They will free up and move correctly.

    Mine took two days to get moving properly and now after a good soaking every day the blades are working correctly even on full speed.
     
  7. scott b

    scott b Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    3
    well ive just replaced the linkage, all working spot on now but what a **** job to do,

    and any one know how much the plastic scuttle panel trims are, i got a bit frustrated with it lol
     

Share This Page