1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wiper prob's. please help.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by jerrygttdi, Nov 11, 2011.

  1. jerrygttdi
    Offline

    jerrygttdi Flat oot

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    13
    [Nov 11, 2011]
    I have an 05 tdi 140 sline quattro.
    The wipers only come on once you move forward and will not work when stationary ie first thing in the morningafter start-up to clear the window. Also the wash wipe has stopped altogether. I have checked the fuses but these are ok. Next I will look at the switch, thought I would ask here to see if any of you guys had any experience of this happening before.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 25, 2014]

  3. L80EWY
    Offline

    L80EWY Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    321
    Likes Received:
    11
    [Nov 11, 2011]
    They only wipe every so many seconds when the cars stood still because there wouldn't be as much rain hitting the windscreen as to if you were moving in the rain.
    #2
  4. jerrygttdi
    Offline

    jerrygttdi Flat oot

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    13
    [Nov 11, 2011]
    Eventualy traced it down to the bonnet micro switch. as this was not quite operating fully, the system was thinking that the bonnet was open and thus not operating the wipers. Not the most obvious source.
    #3

Share This Page