1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wiper doesn't work :(

Amir May 2, 2010

  1. Amir

    Amir Member

    74
    0
    6
    i've done a search about this already and tried to use wd-40 for few days but it hasn't helped much at all especially whilst it's been raining past few days.

    when using my wipers they'll come up about 2 3 inches if that and then i need to push them down my self. so what's faulty exactly what do I need to buy?

    thanks :)
     
  2. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,050
    575
    113
    A new windscreen wiper mechanism. Will cost about £70

    There's a "how to" guide on here somewhere, if you don't find it I'll have a look for it later.
     
  3. Amir

    Amir Member

    74
    0
    6
    is that basically a new motor then? £70 from dealership or ebay second hand jobby? I'm not a DIY person :( so I'll be getting my mate who's an electrician to fit it for me.
     
  4. Danb

    Danb Simples

    63
    1
    6
    Hey, mine went the other day a right pain in this weather. I took it off yesterday and to be honest it wasnt that hard. Just a lot of plastic to strip off first from around the screen and ecu.
     
  5. Amir

    Amir Member

    74
    0
    6
    the windscreen motor is it then? do you have the part number where did you buy it from and cost please?
    thanks
     
  6. scott b

    scott b Active Member VCDS Map User

    1,254
    3
    36
    nope its not the motor, its the linkage/spindels

    part number: U8E2 955 603 C I13 BRACKET

    is what it says on me invoice £65.67

    also order the wiper scuttle as its highly likely to break on you

    part number: USE2 819 403 A0 1C WATER DEFLECTOR

    costs £14.73

    had to replace mine a few weeks ago

    took around an hour to 90 minutes
     
  7. Danb

    Danb Simples

    63
    1
    6
    Sorry mate I can't tell you how much it costs because I haven't brought a new motor yet as I was hoping it would be a standard Bosch item.

    But as for it being the spindals and linkage:- That is what I initially expected but the RAC bloke said no so I just took his word.
     
  8. scott b

    scott b Active Member VCDS Map User

    1,254
    3
    36
    mine stoped completely and it was the linkage
     

Share This Page